Яйця і сало - лідери цінового зростання у вересні на споживчому ринку Дніпропетровщини

За матеріалами інтернет-видань 19.10.2022 459
Яйця і сало - лідери цінового зростання у вересні на споживчому ринку Дніпропетровщини

За повідомленням Головного управління статистики у Дніпропетровській області, у вересні 2022р. на споживчому ринку Дніпропетровської області та України ціни порівняно з попереднім місяцем зросли однаково – на 1,9%.  З початку року зростання становить  19,9% та 21,8% відповідно.
Зазначено, що на споживчому ринку  Дніпропетровській області у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,1%. Найбільше подорожчали яйця та сало (на 24,7% та 15,6% відповідно), у межах 6,0–1,5% – цукор, фрукти, кондитерські вироби з цукру, м’ясо та м’ясопродукти, риба та продукти з риби, рис, безалкогольні напої, кисломолочна продукція. Водночас подешевшали овочі (на 5,6%), продукти переробки зернових (на 2,7%).
Одяг і взуття дорожче коштували на 13,1%, у т.ч. взуття – на 15,5%, одяг – на 10,8%.
Підвищення цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,9% відбулося в основному внаслідок зростання плати за прибирання сміття (на 9,5%), тверде паливо (на 3,5%), оренду житла (на 3,1%).
Приріст цін у сфері охорони здоров'я склав 3,2%, що стало наслідком збільшення вартості амбулаторних послуг (на 3,9%), фармацевтичної продукції (на 3,4%), послуг лікарень (на 0,3%).
Крім того, на 10,5% стали дорожчими послуги закладів середньої освіти, на 2,7% – предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла. Разом з тим на 1,6% подешевшали паливо та мастила.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ