ЯК НАВІТЬ НЕ ВИЇДЕНЕ, А РОЗБИТЕ ЯЙЦЕ ВИЯВИЛОСЯ ОЙ ЯК ВАРТЕ. ЯК ТА ШКІРКА, КОТРА ВИЧИНКИ ВАРТА

Микола Ясень 25.09.2024 130

"Пам'ятна" дата і наш коментар

Рівно-рівнісінько двадцять років тому в Івано-Франківську сталася наскільки резонансна подія-пригода, що вже через кілька годин правила за несподівано мішну комедію, від якої сміялися всі, кому не ліньки було. Того дня в Франківськ прибув діючий на ту пору Прем"єр-міністр Віктор Янукович. Але не як Прем'єр, а як, нагадаємо, кандидат в Президенти України. Та не встиг він вийти з автобуса, як в нього полетіло... курине яйце. Елементарне яйце. Та Янукович ніби як з переляку наскільки  артистично-картинно упав, що супроводжуючі його особи підхопили "патрона" ледве не на руки немов тяжко пораненого. Та й публіка, котру зігнали там зустрічати суперника Віктора Ющенка, на мить теж отетеріла. Але не на довго, бо ж в лічені секунди підняла вище своїх голів помаранчеві платати з написом "Ющенко. ТАК". З цієї ричини багато хто тоді коментував  подію наступним чином: не інакщше, як вийшовши з автобуса, Янукович і угледів пом аранчеі плакати серед зустрічаючих, від того все одно, що й був збитий з ніг...

У фарс падіння Прем"єра обернулося  відразу, як його мерщій запхнули назад  в автобус і кудись повезли. Бо вулиця спорожніла і всі як на екрані побачили розбите об асфальт яйце. До речі з надто червоним певно довтком, бо дивилося як і Ющенківські плакати помаранчевою плямою. Так от, а наша розповідь тепер при цій нагоді про Дмитра Романюка, 17-річного тоді студента економіного  ф акультету Прикарпатського університету. Це він "зустрів" небажаного в західному регіоні кандидата в Президенти яйцем. Хлопця ясна річ відразу схопили, кричали навіть, якщо хочете знати, де він такий снайпер взявся, що поцілив Януковичу прямісінько в серце. Очевидно в тому розумінні, що боляче вразили в серце пана кандидата своєю майже відвертою зневагою до нього. Втім, може що і в прямому розумінні трактували. Адже Дмитру-студенту вілдразу на руки зодягли "кліщі" як страшному злодію-негіднику і вже на вечір відкрили кримінальне провадження. Аж межи очі реготали, що замість студентської лави пересяде він на нари. Отож зі студентсьї аудиторію потрапить прямісінько в буцегарню. Отак ніби років на десять.

-Це мені дійсно світило,- згадує сьогодні Дмитро Романюк, - і якби не обрали Віктора Ющенка, не знаю, де б я сьогодні був ...

А до сьогодні двадцять років тому 17-літній студент зробив доволі успішну, як на нас, кар'єру. Ним розбите яйце не те зовсім, що виїдене - виявилося чогось та варте. Справді як вичинка, яка  вартує шкірці. Він по закінченні вишу за лічені роки доріс до глави Наглядової ради компанії з управління активами і займався питаннями становлення бізнесу у своїй Івано-Франківській області. Як наслідок - незабаром захистив дисертацію кандидата економічних наук. Був, якщо хочете знати, на посаду Головного спеціаліста запрошений в Офіс Президента - ясна річ, що уже Президента Зеленського (на всякий випадок уточнюємо це). Одначе на даний час Дмитро Романю повернувся у с воє рідне місто , де очолив обласну Бізнес Асоціацію, котра переймається розвоєм підприємництва в масштабах всього західно-українського регіону.

Щож пож артуємо і ми насамкінець. В тому сенсі, що треба знати, в кого кидати куряче яйце. В кого і в який ч ас звичайно.

                                                                                                  Микола ЯСЕНЬ.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ