ЯК НЕ ПРИКРО, В РОСІЇ ЗАЛИШАЄТЬСЯ ВЕЛИЧЕЗНИЙ ПОТЕНЦІАЛ

За матеріалами інтернет-видань 25.10.2024 172

Яий  ще не задіяла у війні – Каволі

Сьогодні

Незважаючи на втрати, у Росії залишається величезний потенціал, якого ще не задіяли у війні – КаволіКаволі: У Росії є план відновити сухопутні війська і знову розгорнути їх на кордонах НАТО
Фото: EPA

Країна-агресор росія зазнала значних втрат в Україні, але її армія, як і раніше, має бойові підрозділи, які практично не постраждали від війни. Про це заявив командувач Європейського командування США генерал Крістофер Каволі в інтерв'ю Atlantic Council, опублікованому 22 жовтня.

За його словами, у росії все ще є сили, включно з далекою авіацією, стратегічними ракетними військами, оборонними підрозділами й підводними активами. Хоча наземні сили зазнали суттєвих втрат, в іншій військовій структурі росії залишається величезний потенціал – як звичайний, так і ядерний, зазначив Каволі.

Він також сказав, що москва зробила помітні кроки щодо відновлення постраждалих сухопутних військових сил.

"Сьогодні чисельність сухопутних військ на території України значно перевищує чисельність сухопутних військ, які перебували там на початку війни. Тож російська армія за цей період фактично зросла", – сказав генерал.

Він зазначив, що зараз є деякі проблеми з якістю обладнання і його частина може бути не найновішою, але це також стосується переважно сухопутних військ. За словами Каволі, у росії є план відновити ці сухопутні війська і знову розгорнути їх на кордонах НАТО.

"Вони оприлюднили цей план, про який говорили, і ми маємо поставитися до нього дуже серйозно, і моє завдання – зберегти фокус Альянсу на цьому", – сказав він

КОНТЕКСТ

Країна-агресор рф розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків. Навесні того самого року українська армія деокупувала північ країни, восени – частину Харківської й Херсонської областей, включно із Херсоном.

У травні 2024 року російська армія почала вторгнення на півночі Харківської області, зокрема, тривають бої поблизу Вовчанська. Із 6 серпня сили оборони проводять воєнну операцію на території країни-агресора в Курській області РФ.

Одним із найгарячіших протягом останніх місяців на фронті був покровський напрямок у Донецькій області. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв про припинення просування окупантів на цьому напрямку. На початку жовтня українські військові вийшли з Вугледара Донецької області. 13 жовтня в Генштабі ЗСУ повідомили про активізацію окупантів на курахівському напрямку.

Втрати армії РФ із початку повномасштабного вторгнення, за даними Генштабу ЗСУ станом на 25 жовтня, сягнули 685 910 осіб.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ