Як перед купівлею перевірити земельну ділянку?

За матеріалами інтернет-видань 17.02.2022 689

Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету повідомляє аграріям, як перевірити земельну ділянку перед купівлею.

 Земельна ділянка – це цінна нерухомість, як для власника так і для тих, хто планує придбати або орендувати. Для того, щоб уникнути «земельного шахрайства» та ситуацій з наявністю будь-яких обтяжень, обмежень у користуванні землею, виконавчий комітет Криворізької міської ради радить, як самостійно перевіряти обрані земельні гектари під час купівлі.

  •  Здійснити перевірку наявності кадастрового номеру, який є унікальною послідовністю цифр та знаків, що присвоюються земельній ділянці під час реєстрації та зберігаються за нею протягом усього часу існування. Без кадастрового номера, неможливо купити, продати чи навіть орендувати. Дізнатися інформацію про земельну ділянку можна скориставшись Публічною кадастровою картою https://map.land.gov.ua. В критеріях пошуку можна зазначити населений пункт, де знаходиться земельна ділянка, чи її координати.  
  • Отримати інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на порталі «Дія» https://diia.gov.ua/. Така довідка дасть Вам змову з’ясувати відомості про власника, коли земельна ділянка була набута у власність та на яких підставах, чи наявні інші права на землю такі як: право оренди, емфітевзис, суперфіцій, сервітут або наявні обтяження: арешт, заборона відчуження, іпотека.
  •  За допомогою Єдиного державного реєстру судових рішень https://reyestr.court.gov.ua/ перевірити, чи знаходилась земля під арештом, чи оспорювалося право власності на земельну ділянку та інше.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ