Верховна Рада України ухвалила закон про об’єднання водокористувачів

За матеріалами інтернет-видань 17.02.2022 347

За інформацією Мінагрополітики, за час незалежності зрошувальні площі щороку стрімко скорочувалися і з 2,3 млн. у 1990 році залишилося лише 550 тис. у 2021-му. Серед причин – розкрадання обладнання насосних станцій, високі тарифи за полив, відсутність державних коштів на відновлення зрошувальної інфраструктури.

Саме тому для порятунку галузі було напрацьовано в законопроекті децентралізовані механізми управління меліорацією в Україні.

Цим законом парламентарі заклали основи реформування меліоративної галузі України, без якого б уже найближчими роками про ефективне ощадливе зрошення можна було б забути. Відтепер усі водокористувачі мають змогу гуртуватися в юридично зареєстровані об’єднання, брати на баланс об’єкти зрошувальних систем та управляти ними через колективні рішення, де голос кожного водокористувача буде важливий. Саме така форма управління галуззю зможе вивести її з занепаду.

Зрошувальні системи повинні бути в управлінні тих, хто безпосередньо від них залежить. Це аграрії, землекористувачі та землевласники.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ