Як почати навчальний рік без комп'ютера, знають у Перещепинській громаді

За матеріалами інтернет-видань 08.09.2022 586
Як почати навчальний рік без комп'ютера, знають у  Перещепинській громаді

На території громади триває новий навчальний рік у дистанційному режимі. Тут 2 тисячі 64 школярів, з них першачків - 174 . Із числа ВПО навчання продовжують 49 дітей, з них "перший раз у перший клас" стався для 6 початківців.
А втім, режим дистанційки доступний не всім школярам. Про це на брифінгу в ДніпроОВА заявив  Перещепинський міський голова Ярослав Цвіркун. ВІн, зокрема, проаналізував освітню ситуацію у громаді  і зазначив, що складнощі з освітою виникають через наявність у громаді  людей зі складними життєвими обставинами і через відсутність комп'ютерної техніки у певних закладах.

"Якщо проаналізувати ситуацію із дистанційним навчанням у громаді, то одна із складнощів, з якими ми зустрілися - це є люди із життєво складними обставинами на території громади, і є певні питання  із наявністю техніки. Це і компютери, і сучасні смартфони, за допомогою яких діти можуть нормально проходити навчання. Однак, ми активно працюємо для того, щоб у бібліотеках були певні приміщення, де в індивідуальному режимі діти проходитимуть навчання, і наявність техніки давала їм можливості",- наголосив Ярослав Цвіркун.

Схоже, що міський голова не голослівний, і в підтверження його думок на особистій сторінці Ярослава Цвіркуна у ФБ розгорнулася цілком ділова розмова із місцевим школярем. Наводимо її, і пунктуацію залишаємо без змін:

"Доброго дня як що телефона немає шо робить
  можна приходити в бібліотеку і там підскажуть, як користуватися комп'ютером та нададуть доступ.
а якщо в бібліотеці немає комп'ютера?
ти де проживаєш?
село Орілька а навчаюсь в Керносівкі так там в бібліотеці немає комп'ютера".

Ситуація, безперечно, тупікова, адже забезпечення освітою наших дітей прописана у Конституції України, але в ній не сказано про обов'язкове надання телефонів і комп'ютерів для отримання цієї освіти. Тому, як хлопчик Вова із села Орільки знатиме фізику і геометрію і стане "майбутнім" України, про яке на брифінгу говорив Ярослав Цвіркун? Це   питання стає риторичним прямо з перших днів нового навчального року.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ