Як «Сільвер» з Кузбасу знищив офіцерів батальйону рф і перейшов на бік ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 23.08.2024 77

сільвестр, спецоперація, легіон свобода росії, проєкт хочу жить, спецоперація, війна в україні

   Для того, аби опинитися на фронті, "Сільвестр" уклав контракт з зс рф і опинився в підрозділі "Шторм Z". 2 місяці він перебував на Запорізькому напрямку в районі Очеретиного, де був оператором БпЛА.

   Військовий зс рф відмовився воювати на боці росії і перейшов на бік України. До цього він покарав за систематичні воєнні злочини, позасудові страти, побої і побиття офіцерів підрозділу, в якому служив. Про подробиці спецоперації з усунення російського командира батальйону "Шторм-Z" розповідає ТСН.

   Юлія Шевченко, "Фокус".

   Так, 24-річний росіянин з позивним "Сільвестр" родом з Кузбаса. Він вчився на фельдшера, а після строкової служби захотів піти у військо, але контракт з армією рф підписувати відмовився. Хлопець дізнався про "Легіон "Свобода Росії" і сконтактував з його представниками.

   "Коли почалася війна, я не міг воювати на боці росії. Бо по факту — це загарбницька війна, я давав клятву захищати свій народ, Батьківщину. Але на мою країну ніхто не нападав. Тому я не міг воювати за росію. Потім дізнався, що можна воювати за росію, але на стороні ЗСУ", — каже "Сільвер".

   Для того, аби опинитися на фронті, "Сільвестр" таки уклав контракт із зс рф і опинився в підрозділі "Шторм Z". 2 місяці він перебував на Запорізькому напрямку в районі Очеретиного, де був оператором БпЛА. Весь цей час "Сільвер" був на зв’язку із представниками проєкту "Хочу жити". Саме вони у співпраці з керівництвом Легіону "Свобода Росії" координували дії росіянина.

   Він зміг за допомогою двох гранат Ф-1 підірвати штаб, в якому в той момент перебував командний склад батальйону, разом із його командиром, а після цього безпечно дістався до позицій Сил оборони.

   "Це — не єдина операція, яка в нас є. Це одна з операцій, які ми можемо озвучувати і яку ми можемо продемонструвати і показати власне людину, яка вчинила правильно, яка ухвалила правильне рішення, яка долучилася до лав легіону "Свобода Росії" і вже зі зброєю в руках буде звільняти свою країну. Це дуже правильний вчинок, і така людина заслуговує великої поваги", — сказав спікер проєкту "Хочу жити" Віталій Матвієнко.

   Зараз "Сільвер" проходить військову підготовку і готується звільняти батьківщину у складі легіону "Свобода Росії".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ