Генштаб ЗСУ вітає українців із Днем Державного прапора України

За матеріалами інтернет-видань 23.08.2024 96
Генштаб ЗСУ вітає українців із Днем Державного прапора України
   Дорогі українці!
   Наш синьо-жовтий стяг став знаним у всьому світі, справжнім символом боротьби за свободу і гідність Українського народу.
   Начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Анатолій Баргилевич, офіційна сторінка ФБ.
   Нині, не лише в Україні, а у тисячах міст по всьому світу, на всіх континентах, ми можемо побачити українські прапори, що майорять як символ солідарності з боротьбою українського народу за свою свободу проти «імперії зла».
   Наш національний синьо-жовтий прапор - символ боротьби українців за відновлення власної державності. Під синьо-жовтими знаменами на фронт Першої світової війни вирушали добровольці Легіону Українських січових стрільців. Під цим прапором формувалися і йшли у бій підрозділи перших регулярних українських збройних сил - Армії Української Народної Республіки. Під синьо-жовтими стягами понад сто років тому була проголошена українська державність.
   Більш як 120 років тому видатний український письменник і громадський діяч, уродженець Харківщини, Борис Грінченко написав такі слова:
«Ось він, високо над нами
Стяг, освячений в боях!..
Гей, хто з нами, не з рабами,
Хто стоптав ганебний страх, -
Станьмо вкупі й за Вкраїну
Биймось, биймось до загину!»
   Ці слова присвячені українському державному стягу стали словами популярної у Армії УНР похідної військової пісні, яка не втратила свою актуальність і нині.
Наші прапори і зараз освячуються героїзмом українських воїнів у боях проти російських окупантів.
На зображенні може бути: 7 людей та текст
   Нині українські прапори знову майорять на передовій війни за незалежність України. Щира вдячність і уклін нашим героїчним захисникам, які під синьо-жовтим прапором протистоять російським агресорам.
   Кожен українець та українка мають шанувати рідний синьо-жовтий стяг - Державний прапор України, адже під цим святим знаменом віддають свої життя найкращі сини і дочки нашого народу.
З Днем Державного прапора України!
Слава Україні! Героям слава!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ