Як Україна отримає репарації від рф: новий механізм Європарламенту

За матеріалами інтернет-видань 27.10.2022 435

Як Україна отримає репарації від росії: у Європарламанті представили новий дієвий механізм

       Наші партрнери продовжують допомагати Україні у різних напрямках. Одним з них є і дипломатичний, а точне сказати – юридичний. Питання виплати репарацій порушується кожен раз, коли ми говоримо про терористичні дії росії і нанесення шкоди нашій державі та народу. російська пропаганда всяліко відкидає такі варіанти, але Україна разом із партрнерами шукає шляхи вирішення цього питання.

    25 жовтня у Європарламенті я брав участь у круглому столі, де New Line Institute презентував спеціальний механізм, за яким Україна зможе отримати репарації від росії.

Це саме той інститут, що вперше зробив доклад щодо геноциду в Україні і довів юридично, що він дійсно відбувається на території нашої країни.

Масований обстріл Харкова, значні руйнування на Донеччині – DW – 16.08.2022
    На фото: наслідки масованого обстрілу Харкова військами рф.
    росія поки що член Радбезу ООН, тому класична модель виплат репарацій може не мати успіху. Через це і була розроблена інша спеціальна дієва модель. Експерти пропонують таке вирішення:

1. Підписується багатосторонній договір, де зазначають агресивні воєнні дії росії проти України.

2. Договір підтверджує юридичне зобов'язання росії повністю відшкодувати всі збитки, завдані росією Україні та українцям з лютого 2014 року.

3. Далі засновується спеціальна комісія та фонд.

4. Починається процедура конфіскації активів росії: визначаються активи, які походять з державних джерел, відбувається їхнє заморожування, арешт, далі вони передаються до фонду.

5. Комісія присуджує компенсацію, фонд розподіляє кошти.

       Експерти максимально чітко прописали дієвий механізм. Не потрібно чекати закінчення війни – дуже важливо вже починати робити все, щоб домогтися відшкодування Україні усієї заподіяної шкоди. росія повинна заплатити за все – у всіх сенсах цього слова.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ