Як я чи то утікав від пожежі, чи то намагався її обігнати

Микола Ясень 05.04.2024 465

У Дніпровському районі рятувальники загасили масштабну пожежу на відкритій території

Повідомляють, що пожежа сталася у селі Олександрівка Дніпровського району. Ніби там на відкритій території зайнялася суха рослинність на площі 2 га. Хочу внести ясність: спахалнув спершу сухостій трави та камишів та очерету на правому березі річки Татарки практично на території села Соклово Піщанської громади Новомосквського району. Спершу в повітря піднялися пасми чорного-пречорного диму, а слідом і язики вогню.

За інформацією ДСНС, повідомлення про пожежу надійшло до Служби порятунку 5 квітня о 13:36. А близько другої години дня мені довелося виїжджати з Соколового у бік Дніпра, коли пожежа вирувала уже дійсно поблизу Олександрівки. І в районі колишнього знаменитого рибгоспу, аби встигнути, поки вогонь і димова завсіса дійшли до автодороги, мені довкелося, даруйте, порушувати правила дорожнього руху - мчати зі швидкістю понад сто кілометрів на годину. Так от, встигнув за лічені хвилини, бо полум'я палахкотіло уже метрів за два дцять  від магістралі. Уже в дома з  повідомлення в Інтернеті дізнався, що до гасіння займання були залучені 11 вогнеборців та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Загиблих та травмованих, додали у повідомленні, на щастя немає.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що протягом минулої доби на Дніпропетровщині загасили  41 пожежу на відкритих територіях.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ