ЯК ЗАЙМАТИСЯ ПРОМИСЛОВИМ РИБАЛЬСТВОМ НА ВНУТРІШНІХ ВОДОЙМИЩАХ

Микола Ясень 21.10.2023 337

В Україні стартував проект «еРиба»

800px-Rhodeus_amarus_2008_G1Таке враження, що українгські рибалки дочекалися для себе кращих часів. Особливо враховуючи, що з об"єктивних причин воєєних дій вилов морської риби надто скоротився

Так от, урядщойно  запровадив декларування права на промислове рибальство і дослідний вилов в електронній формі.  Повідомляється, що реалізацію експериментального проекту  «еРиба» здійснюватиме Державне агентство розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм України протягом двох найближчих років.  Це запевняє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України, пише аgronews.ua..

Отримання дозволу та послуг декларування права на промислове рибальство тепер здійснюватиметься онлайн через Єдину державну електронну систему управління галуззю рибного господарства («еРиба»).  Обіцяють, що незабаром послуга буде доступна і на порталі Дія.   

Як не важко здогадатися, цифровізація в рибному господарстві має допомогти боротися з незаконним, непідзвітним та нерегульованим рибальством. Також в «еРибі» стануть доступні послуги з декларування права на дослідний вилов та отримання дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) для здійснення промислового рибальства і дослідного вилову.

Таким чином автори ідеї не сумнівваються, що електронна система «еРиба» сприятиме розвитку рибного господарства та аквакультури України. 

Єдину державну електронну систему управління галуззю рибного господарства та онлайн-послугу, як уточнюється, розробили Міністерство аграрної політики та продовольства України і Державне агентство розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK Аid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах "TAPAS» та Офісу ефективного регулювання BRDO.

Система Е-Риба працюватиме в режимі 24/7 і передбачатиме можливість цілодобового подання декларацій. Посилання на портал: https://efish.gov.ua/login


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ