«Якби Україні надали 10 F-16, то ми б відновили самі зерновий коридор», - Микола Горбачов

За матеріалами інтернет-видань 28.07.2023 420
«Якби Україні надали 10 F-16, то ми б відновили самі зерновий коридор», - Микола Горбачов

За словами Миколи Горбачова, президента Української зернової асоціації, існує кілька варіантів відновлення зернового коридору для України.

Першим варіантом, Микола Горбачов, назвав такий хід подій: якби Україні партнери наразі надали 10 F-16, ми б перекрили Чорне море і змогли б зрушити  питання експорту зерновим коридором.

"Наші збройні сили були б здатні самі гарантувати безпеку судноплавства у Чорному морі. Це перший варіат. Другий - він більш політичний. Це якщо ми зможемо домовитися з Туреччиною, що вона прогарантує безпеку суднам у коридорі. Тому що її флот набагато сильніший, не лише воєнний, а і сухогрузи, які зможуть підходити і завантажувати зерно. Ми б зробили всі відповідні процедури. І третій варіант зернової угоди. Весь світ, особливо європейські країни, якби  могли допомогти Україні вирішити питання експорту інфраструктурно. Хочу сказати, що там не лише політичні питання, де фермери незадоволені українським зерном, там є і технічні проблеми. Наприклад, 2 місяці тому в Брюсселі я зустрічався з президентом Асоціації залізничників і запитав у нього, чому вони не можуть взяти один локомотив, завантажити і від кордону України через Польщу перевезти зерно до Іспанії, і в кожній країні не міняти локомотиви. А він каже: " Так у нас напруга різна. Ми можемо побудувати такі локомотиви. Але на політичному рівні існує обмеження. Той водій локомотива, який їде по території 5 країн, має вільно володіти мовою цих країн. Таким чином, з України до Іспанії - 5 країн, 5 мов. Якщо така людина знатиме 5 мов, то я впевнений, він не буде водієм локомотиву", - розповів  виданню «Інтерв'ю без кордонів» Микола Горбачов.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ