Який обід без борщу!

Микола Ясень 04.04.2022 661

Переглянути оригінальне зображення

От маломиколаївці так маломиколаївці! Молодці, яких пошукати треба ще! Це ми про жителів невеликого села Маломиколаївки Миколаївської  ОТГ, що не загубилася у петропавлівських степах. Про них «Фермер Придніпров”я» уже мав нагоду розповісти – 27 січня ц.р. у статті «Гарбузи рятують село». Не полінуйтеся, перечитайте: село, у якому з дітьми і літніми віком нараховується дві з половиною сотні народу, спромоглося придбати обладнання і відкрити у себе виробництво цукатів з тих же таки гарбузів, а також із яблук та груш, слив і абрикосів, моркви і столових буряків. Себто виготовляють з них сушені ласощі та сушені вітамінні делікатеси.

- А нині у Маломиколаївці налагоджено також випуск і сухих борщів, - повідомив голова Миколаївської громади Віктор Одоєвцев. – Зауважте: за власною технологією, розробленою місцевими кулінарними талантами. Такої продукції, якщо ми не помиляємося, ще світ не знав. Ніхто ніде не виробляв ще тобто. Маломиколаївці перші!

І далі Віктор Миколайович уточнює, що згодилася, звичайно, методика виготовлення фруктових і овочевих цукатів, яку тут освоєно на усі сто відсотків. Залишалося придбати і навчитися сушити картоплю, томати, капусту та інші приправи, включаючи засмажку. А чи не в першу чергу вариться і засушується м’ясо. В кінці суміш інгредієнтів порціями закладається в герметичні пакети. Яка лічені хвилини готується потім у кип”ятку – і будь ласка, суто український неповторний та духмяний, ясна річ, і гарячий борщ готовий до вживання! Втім, виникає запитання: а навіщо морочитися із «сухим» борщем, якщо в Україні та кожна господиня зварить його на радість своїм домочадцям і на заздрість усім сусідам?

- Хіба не зрозуміло? – дивується зі свого боку уже голова громади Віктор Одоєвцев. - Маломиколаївка постачає свої сухі борщі воїнам Збройних Сил, які сьогодні на передовій воюють з російськими навіть не окупантами, а хижими й злими звірами-фашистами. Що може бути кращим на обід тим, хто боронить рідну Україну на фронтах нав”язаної рашистами бойні, ніж гарячий запашний український борщ?

Наші бійці відразу уподобали «продукцію швидкого приготування» від маломиколаївських селян. Кажуть, що їх від неї і за вуха не відтягнеш. На добу вдається виготовити більше три сотні порцій, а одначе мало. Закликають, що «давайте ще!» Хто й з цивільних куштував, говорять, що також не відмовилися б. То насамкінець повідомляємо, що потреби ЗСУ нині на першому місці. Але і в інших не тільки по бороді в скорому мирному житті тектиме «сухий» борщ. У Маломиколаївці рішили згодом продовжувати випуск таких борщів та супів для туристів, рибалок і мисливців. Так що після перемоги стежте за новинками у своїх супер-маркетах. Виробник – селянський кооператив «Герцевські крафтолики».

                                                                                     


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ