Який відсоток врожаю не доотримає Україна цього року - НААН

За матеріалами інтернет-видань 21.04.2022 558

За даними науковців  НААН, у 2022 році відбудеться спад обсягів виробництва практично по усіх видах сільськогосподарської продукції. Це зумовлено нестачею паливно-мастильних матеріалів, ЗЗР, добрив, а подекуди й насіння, мінуванням полів та окупацією територій.
За прогнозом заступника  директора Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" НААН Миколи Пугачова, у Миколаївській області виробництво зернових і зернобобових культур у 2022 році становитиме 41% від минулорічного рівня, пшениці — 40%, соняшнику — 34%. На Херсонщині цього року виробництво зернових і зернобобових культур очікується на рівні 49% проти показників 2021 року, пшениці — 47%, соняшнику — 46%.
У центральних і західних регіонах України також буде складно забезпечити високі показники врожайності. За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, у цих регіонах спад обсягів виробництва порівняно з 2021 роком становитиме по зернових і зернобобових культурах — 18-25%, соняшнику — 15-22%, м’яса — 8-18%, а молока — 6-18%.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ