Якість води на Самарі у Новомосковську, на річці Вовчій у Павлограді , а також в 8 місцях Дніпра не відповідає нормі

За матеріалами інтернет-видань 24.06.2022 465

Дніпропетровський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я  України щотижня надає інформацію про якість води  водоймищ в межах офіційних пляжів на території області.
Так, з 17 червня до 23 червня 2022 року структурними підрозділами ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» досліджено 9 проб води на мікробіологічні показники, в яких  проведено 25 досліджень, всі проби стандартні.
Станом на ранок 24.06.2022 року у воді водоймищ  в межах міських  пляжів на території області збудники інфекційних захворювань не виділялись.
У воді  річки Вовча в межах міського пляжу м. Павлоград та річки Самари в межах дитячого міського пляжу м. Новомосковськ фізико-хімічні показники не відповідають встановленим  нормативам.
До того ж,  фахівці Центру  дослідили проби води з водоймищ м. Дніпро в стихійних місцях відпочинку населення.  
Всього  досліджено 8 проб на фізико-хімічні та  мікробіологічні показники, з них  всі 8 не відповідають за фізико – хімічними показниками ( ХСК, БСК-5, розчинений кисень) і 4 проби    ( 50% )  нестандартні за мікробіологічними показниками ( індекс ЛКП ). Зокрема, до  списку таких місць у Дніпрі   входять Гребний канал, Коса на житловому масиві  "Перемога",  район  коси ж/м "Червоний камінь",  ж/м "Фрунзенський", район ж/м "Сонячний" і стихійне місце відпочинку в місці впадання р. Самара в річку Дніпро.              

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ