Якість зібраного соняшнику забезпечують високоолеїнові гібриди насіння

За матеріалами інтернет-видань 02.09.2024 90
Якість зібраного соняшнику забезпечують високоолеїнові гібриди насіння

У цьому сезоні Агрофірма "Ольгопіль", що діє на Вінниччині, заклала під соняшник  838 га і приділяє йому важливу увагу. Адже культура йде на виробництво української олії.
За словами агронома з насінництва АФ «Ольгопіль» Ніни Шастун,   товарне насіння, вирощене в господарстві, має відповідати усім стандартам. Після збирання соняшнику, культура відправляться на елеватор агрофірми «Ольгопіль». Там соняшник підсушують, чистять і перевіряють за всіма якісними показниками, у тому числі на вміст олії. Для цього у господарстві діє власна лабораторія, а потужність елеваторних комплексів складає майже 50 тисяч тонн.

Цього року в агрофірмі очікують гарних показників врожайності, як і торік. Бо фахівці віддають перевагу високоолеїновим гібридам швейцарської компанії Syngenta, які демонструють стійкість до посухи і високу врожайність.
Додамо, що  під ранні ярі культури в господарстві заклали цього року невеликі площі, більшу частину займає горох, а ось пізні ярі зернові – це стратегічні культури для агрофірми. Для кукурудзи відвели 798 га, а соняшник зайняв 838 га. Не забули у господарстві і про цукрові буряки. Під коренеплоди виділили площу у 149 га. Крім того, заклали демоділянки, на яких представлені 7 гібридів цукрового буряка від компаній KWS та Florimond Desprez. Наразі всі посівні роботи на полях завершенні, триває підживлення і догляд за культурами.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ