ЯКЩО ДОЖИВЕМО ДО ПОНЕДІЛКА...

Микола Ясень 30.06.2024 315

 

ПОНЕДІЛОК В УКРАЇНІ БУДЕ НАЙСПЕКОТНІШИМ У ЄВРОПІ

30 червня, 2024

Понеділок в Україні буде найспекотнішим у Європі© PixabayОднак на заході та півночі країни цього тижня спека трохи спаде.  

По всій території України 1 та 2 липня оголошений надзвичайний рівень пожежної небезпеки, попереджає Український гідрометеорологічний центр, а загалом у понеділок погода в Україні буде однією з найспекотніших в Європі, зазначає синоптикиня Наталія Діденко.

Діденко повідомила, що 1 липня максимальна температура повітря в Україні досягатиме +30+35 градусів, а на сході та південному сході країни місцями може піднятись до +34+37 градусів.

 

Водночас у західних областях ближче до кінця доби 1 липня можливі грозові дощі, які дещо знизять спеку, але температура вдень все одно підніметься до +30 і навіть вище.

«У Києві в понеділок буде дуже спекотно, +32+34 градуси. Сухо, без опадів. Така жалюча спека ще триватиме, але 1-2 липня в західних областях, а 3-4 липня ще й на півночі України градуси збавлять оберти, спека хоча б трохи стане милосерднішою», - зазначила Діденко.

Натомість у східних та південних областях спека протримається і далі.

Кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Віра Балабух розповіла, що цього літа Україну накриють посуха та анормальні грози


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ