Японія передасть Україні S3, 3 млрд «заморожених» активів рф

За матеріалами інтернет-видань 17.07.2024 327

 Україна Японія

    У Японії досягнули остаточного узгодження щодо передачі Україні 3,3 мільярда доларів за рахунок заморожених російських активів. Про це інформують японські ЗМІ, пише "Еспресо".

   Зазначається, що ця сума становить понад 6% від загальної суми підтримки в 50 млрд доларів. Японія поспішає завершити розробку системи реалізації допомоги до кінця року.

   Очікується, що G7 обговорить і досягне спільної угоди в рамках зустрічі міністрів фінансів і голів центральних банків G20, яка відбудеться в Ріо-де-Жанейро, Бразилія, наприкінці липня.

   Повідомляється, що США і Європейський Союз, які відіграють провідну роль у використанні заморожених активів росії, внесуть по 20 млрд доларів із 50 млрд доларів. Решту 10 млрд доларів розділять між собою Японія, Велика Британія і Канада.

G7 вирішила, що допомога Україні, яка зазнає російської агресії, надаватиметься у вигляді кредиту, а інвестиційні доходи від заморожених російських активів використовуватимуться для погашення кредиту.

  • У червні президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда підписали двосторонню угоду, в межах якої Токіо надасть Києву 4,5 млрд доларів.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ