Юні волонтери Межівської громади зібрали для ЗСУ мільйон гривень

За матеріалами інтернет-видань 28.02.2024 488

Понад 1 мільйон гривень за два роки повномасштабної війни зібрали юні волонтери з Межівської громади для потреб Збройних Сил України. Лише під час останньої масштабної акції «Авто для фронту» діти передали відомому волонтеру, голові Асоціації фермерів та приватних землевласників Межівського району Петру Ляховичу 160 000 гривень!

Їхня історія дуже надихає…
Діана Семенюк та Дмитро Матюхін – по 13 років, Маша Ситниченко – 10 років, Каміла Семенюк та Еліна Паніотова – 8 років, Оля Пазика – 11.

– Маленькі люди – з великими серцями, – саме так говорять межівчани про школярів-волонтерів з Новолозуватівки та Межової.

Понад 50 благодійних ярмарків та акцій і понад 1 мільйон зібраних коштів – такі вражаючі результати цього, вже сміливо можна сказати, волонтерського руху.
За цей час діти збирали кошти на автомобілі, генератори, зарядні пристрої, тепловізор, інструменти, запчастини на авто, теплий одяг та багато-багато іншого.

– Все – для наших Захисників! – говорять вони, і це не просто слова.

Волонтери виходять на ярмарок за будь-якої погоди, о 8-й годині суботнього ранку їх можна зустріти на звичному місці. Інколи вони співають українські пісні, поруч вже облаштовано невеличкий стенд із гаслом «А ми любим ЗСУ рідненьке!»

   Їхній столик завжди заповнений різноманітними виробами на патріотичну тематику та смаколиками. Ціни – немає. Кому скільки не шкода…


Разом згадуємо, що вперше діти самостійно вийшли на ярмарок 24 вересня 2022 року. Хоча й до цього були учасниками благодійних заходів, наприклад з іншою межівською волонтеркою Діаною Кирпиченко.
Відтоді минуло вже півтора роки…

Перший ярмарок

   Діана Семенюк розповідає, що від початку повномасштабної війни просто не знаходила місця, запитувала себе: «Що я можу зробити? Чим можу допомогти нашим захисникам?»

– Я бачу Україну успішною. Будемо спілкуватися українською. Вірю, що у нас гарне майбутнє, саме завдяки тому, що ми за нього боремося, – говорить вона.

  А щсь Дмитро свою мотивацію пояснює по-дорослому:

– Волонтерство — це коли всі не сидять і чекають, коли все вирішиться, а потрошки щось роблять для нашої спільної Перемоги. Хтось плете  сітки, хтось пече пиріжки. Кожен робить те, що вміє, аби допомогти.

Маша Ситниченко:
– Роблю, бо хочу допомогти. І можу, – і додає. – І задля Перемоги.   Вони підтримують постійний зв’язок з багатьма підрозділами Збройних Сил України, але зізнаються, що найріднішим залишається 203-й батальйон 108-ї бригади, у складі якого боронять землю багато земляків з Межівської громади.


За свою підтримку, великі серця діти мають багато подяк (в тому числі офіційних) від підрозділів. Але головне за їх словами – це Перемога України!


   Їм по 8 – 13 років, але вони вже розмірковують, якою буде їх держава – Україна після Перемоги, яку вони так вперто наближають.


…Прикладів, коли українські дітлахи стають волонтерами, не перелічити.
І ми щиро пишаємося, що є вони і на нашій Межівщині!
Впевнені, що з них виростуть великі українці !

P. S. Окрема вдячність батькам маленьких патріотів за виховання таких прекрасних дітей!

   "Межівський меридіан".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ