З 12 грудня в Україні - Національний тиждень читання

За матеріалами інтернет-видань 11.12.2022 678
З 12 грудня в Україні  - Національний тиждень читання
12 грудня розпочнеться другий Національний тиждень читання. Минулого року його започаткував Український інститут книги спільно з Міністерство культури та інформаційної політики України. Повідомила Перша леді України Олена Зеленська.
Вона, зокрема, зазначила, що попри війну українці продовжують традицію читання.
 
"Цьогоріч багато кому з нас хочеться подолати минуле – зрозуміти, звідки тягнеться коріння зла, принесеного росіянами на нашу землю. Хтось шукає відповіді в історії: вчитується глибше в трагедії Сандармоха та Биківні, відкриває для себе прізвища, які Росія намагалася закопати в землю. Хтось розуміє, що час переосмислити шкільні знання, і зачитується авангардною поезією Михайля Семенка або чуттєвими листами, які Василь Стус писав синові", - наголосила Олена Зеленська.
 
За її словами, важливо також читати авторів, які просто зараз пишуть романи, воюючи на фронті. Бо ці твори про життя, яке нас оточує.
 
"Якою б не була ваша #КнигаНаВійні, головне – що вона є. Читайте, щоб відкривати для себе багатогранність нашої та світової культури. Читайте, коли хочеться відволіктися від поганих новин. Читайте самі та разом із дітьми. Бо книжки і є тим самим світлом, що долає морок", - стверджує Перша Леді України.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ