З 14 жовтня Марганець без води

За матеріалами інтернет-видань 14.10.2024 145
З 14 жовтня Марганець без води

З 14 жовтня, у понеділок,  у Марганецькій громаді через заборгованість за електроенергію зупиняється водопостачання. Повідомляє Nikopolnews.
Зазначається, що міський бюджет не в змозі допомагати більше водоканалу.
Міський голова Геннадій Боровик, зокрема, зауважив, що будуть встановлені ємності по місту і розвозитимуть питну воду.

"Вже з вихідних комунальні служби почнуть повертати на попередні місця ємності з водою. Зробіть максимальний запас води. У багатоповерхових будинках є підвали, наберіть також воду у ємності і зробіть запас. По максимуму у місті працюватимуть свердловини. Однак вже є випадки, що в декількох місцях на свердловинах згоріли насоси через перебої з електроенергією», – зауважив міський голова минулого тижня.
 

Марганчани бурхливо відреагували на таку заяву і активно коментують допис на Фейсбук-сторінці Марганецької міської ради.
Деякі мешканці громади кажуть, що води не було вже на вихідних. І робити запаси ніяк.
Інші обурюються самою ситуацією. Чому громадяни, які чесно платять за воду, мають сидіти без неї?

"До чого тут люди міста і околиць до того, що у водоканала борги за світло, люди сплачують за воду, і проблеми, які є у водоканала, людей взагалі не повинні турбувати, так що я бачу напевно треба знову дзвонити в Київ! Бо того разу як подзвонили, то й гроші знайшлися на борг і вода з’явилася!", – написала Юлія Китикова.
 

 

"Який борг жителів міста перед водоканалом? Як водоканал бореться з боржниками? Скільки судових справ є у суді по боржникам і які були рішення суду, якщо такі були? Як бути тим, які чесно і вчасно платять за комунальні послуги і чому вони повинні сидіти без води?" - питає Любов Мєтєль.

 

 

"Як це вже набридло. Але кожен з нас розуміє, що до цього йшло. Усі, хто кричав, дайте статус бойових дій місту, перші зробили удар по міському бюджету. МГЗК перестав платити податки, а разом з ними і підприємці, і власники земельних ділянок. Усі, хто кричав, що тариф по 120 грн забагато – це другий удар по бюджету і водоканалу. Я дзвонила у водоканал, мені сказали, що зараз ми платимо по 2 копійки за літр!!! І вже ні область, ні Київ нас, мабуть, не чують. І наша влада, яка так і не змогла достукатися до Києва. Тепер всі ми без води. Просто жах якийсь," – написала Ніна Ярошевич.
 

Люди - у відчаї.
 

"А що робити бабусі на п’ятому поверсі? Хоч евтаназію дозвольте в цьому чудо-місті…" - гірко коментує ситуацію Геннадій Захарченко.

 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ