З 24 квітня Румунія вводить пломбування транзитних перевезень аграрних вантажів

За матеріалами інтернет-видань 24.04.2023 514
З 24 квітня Румунія вводить пломбування транзитних перевезень аграрних вантажів

З 24 квітня 2023 року Румунія розпочне пломбування транспортних засобів, які перевозять українську аграрну продукцію в режимі транзиту. Повідомила Укртрансбезпека.

Як зазначається, така умова обговорена під час зустрічі Міністра агрополітики України Миколи Сольського та його румунського колеги, міністра Петре Деа.

  • Встановлювати пломби на вантажний автотранспорт з українським аграрним транзитним товаром будуть митні органи Румунії.
  • Перевізникам, які прямують через Румунію транзитом важливо підготувати вантажівку до пломбування і прибувати до кордону тільки після виконання  умов.


Польська сторона також  уточнює умови для перевізників, що везуть українську агропродукцію через Польщу транзитом.
Перевізник, який прямує через Польщу з аграрним товаром транзитом прибуваючи до кордону обов’язково повинен виконати наступні умови:

  • мати запас пального в баку, щоб перетнути територію Польщі без зупинок на АЗС (щонайменше запас на 150 км). Всі перевізники з транзитом перетинають Польщу у супроводі, а заїзд на АЗС під конвоєм неможливий;
  • підготувати транспортний засіб до пломбування.

Якщо ці дві умови не виконані, то митні органи Республіки Польща забороняють проїзд до Польщі, повертають вантажівку до України, - йдеться у повідомленні "Укртрансбезпеки".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ