З чотирьох областей України вивезено близько півмільйона тонн зерна

За матеріалами інтернет-видань 30.05.2022 733

Нещодавно на опублікованих знімках американської аерокосмічної компанії Maxar Technologies зафіксовано, як українське зерно вантажиться на два російські кораблі. За даними сайту відстеження суден MarineTraffic.com, обидва судна вийшли з порту.  Перше йде Егейським морем в Бейрут (Ліван), а друге все ще перебуває в Чорному морі. Повідомило 30 травня Мінагрополітики.

За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького,   міжнародні партнери України вже повідомили про спробу реалізації  українського  зерна в Єгипті та Лівані. Але вони відмовилися купувати крадене. Потім супутникові знімки зафіксували перебування кораблів окупанта з українським зерном у Сирії.
Тарас Висоцький висловив сподівання, що до початку збору нового врожаю, який у південних регіонах розпочнеться буквально за декілька тижнів, все-таки вдасться перемогти і деокупувати  території.  За інших обставин  окупанти відбиратимуть і його.
Загалом за словами Тараса Висоцького, з тимчасово  окупованих територій вже вкрадено близько півмільйона тонн зерна. Це відбувається в Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій областях. Зерно спрямовується або на територію росії, перш за все з Харківської, Донецької, Луганської областей, або  на територію Криму з Запорізької та Херсонської областей.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ