З'ЄДНАННЯ МЕЖІВСЬКОЇ І ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ КОЛИШНІХ РАЙОННИХ ЛІКАРЕНЬ ВІДКЛАДАЄТЬСЯ

За матеріалами інтернет-видань 04.10.2023 223

 Сесія Межівської селищної ради поки що не підтримала реорганізацію своєї окремо взятої Центральної лікарні

Дане питання слухалося на засіданні 27 сесії Межівської селищної ради VIII скликання.

У черзі денній воно звучало, як: “Про реорганізацію комунального некомерційного підприємства Центральна лікарня Межівської селищної ради”.

Інформувала в.о. директора лікарні Світлана Кобець, на сесію завітали і представники трудового колективу лікарні.

Під час розгляду питання депутати внесли ряд зауважень стосовно проведеної роботи за останні місяці щодо розробки механізму створення спільного закладу двох в минулому райцентрах Межовій і Васильківці.

“Питання треба доопрацювати. Запросити делегацію Васильківської ЦЛ та представників Васильківської громади, щоб чітко розуміти: як відбуватиметься процес реорганізації (приєднання).  Можливо, навіть, провести виїзну сесію селищної ради – у лікарні”. 

У свою чергу, во директора закладу Світлана Кобець та Межівський селищний голова Володимир Зражевський наголосили, що: “Часу залишилось зовсім мало, якщо не сказати, що його вже немає. Для того, аби заклад був включений до спроможної мережі закладів охорони здоров’я Дніпропетровської області.”

Як запевнила Світлана Олександрівна, на сьогодні, не лише лікарі, а й середній та молодший медичний персонал мають спільну позицію щодо реорганізації Центральної лікарні як необхідного кроку для збереження медичних послуг вторинного рівня на території Межівської, Слов’янської та Новопавлівської громад.Інакше тутешнє населення ризикує залишитися без медичного обслуговування - отака нині реальність, на превеликий жаль.

Власне, те, що ми почули на сесії від  самих представників трудового колективу – це як усвідомлення необхідності об’єднання (приєднання), так і … невпевненість у завтрашньому дні…

Очевидно, що питання буде знову винесене на розгляд наступної сесії….

Також на звітному засіданні депутати НЕ ПОГОДИЛИ структуру та загальну чисельність КНП “Центральна лікарня Межівської селищної ради”.

Нагадаємо, що на квітневій сесії депутати схвалили Меморандум про намір утворення спільного комунального некомерційного підприємства “Загальна лікарня” Васильківської та Межівської селищних рад” та спільного органу управління підприємством.

Що відомо: Сьогодні продовжується процес пошуку, назвемо її, оптимальної формули функціонування закладів охорони здоров’я вторинного рівня (Центральних лікарень) в умовах впровадження наступного медичної реформи.

Мова йде про долю лікарень, які не потраплять до так званої спроможної мережі.

У зв’язку з цим, Васильківська та Межівська Центральні лікарні розпочали процес створення спільного закладу охорони здоров’я вторинного рівня.

  • Для інформації : в Україні триває медична реформа. Уряд уже ухвалив постанову, що дає змогу запустити її наступний етап. Він передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів і впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів.

  • Урядовці запевняють, що все це робиться задля того, аби досягнути трьох основних цілей: доступність, якість і безоплатність медичної допомоги для українців.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ