З громадами Запоріжжя має бути постійний зв'язок

За матеріалами інтернет-видань 28.03.2022 529

На Запоріжжі обговорили основні питання забезпечення життєдіяльності у громадах.
Зокрема, йщлося про відсутність достатньої кількості готівкових коштів. Люди, які працюють у бюджетних установах, отримують гроші на картки, але термінали у магазинах не працюють, і усі розрахунки проводяться за готівку. Продавці скаржаться, що оптові склади не працюють за безготівковими розрахунками,  тому їм треба або зачинятися, або продавати товари за готівку. Про це інформує сайт Запорізької ОДА, передає "Фермер Придніпров'я".
За словами голови Запорізької ОДА(ОВА) Олександра Старуха, потрібна інформація, що відбувається наразі в селах. З деякими територіями зв’язок відсутній, а підтримувати комунікацію треба в постійному режимі.
Окрім того, важливою є  майже щоденна евакуація населення з районів, де ведуться бойові дії. Для упорядкування цього процесу і погодження руху евакуаційних колон з окупаційними військами громадам необхідно  подавати заявку до ЗОВА, щоб без проблем приєднати свій транспорт до колони і евакуюватися до Запоріжжя. Також варто подбати про забезпечення багатодітних родин та сімей, які виховують прийомних дітей.  Як наголосив Олександр Старух,  в умовах війни важко забезпечувати 7-9 дітей.

"Тому найближчим часом складаємо списки цих діток, і ні в якому разі не забуваймо  про їх забезпечення. Там, де є можливість евакуювати багатодітні родини, треба вивозити їх на більш спокійні території," - сказав очільник Запорізької області.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ