З Новим 2023 роком, з новими нами!

За матеріалами інтернет-видань 01.01.2023 727
З Новим 2023 роком, з новими нами!

                                                Шановні наші читачі!
Колектив газети  "Фермер Придніпров'я" від щирого серця вітає Вас з Новим 2О23 роком!
Знаємо, що найбажаніша для нас усіх сьогодні Перемога. Тому ми дуже хочемо, щоб в Новому році вона була завойована, і кожен український дім наповнився спокоєм і  добробутом,  щастям і гармонією, а ще народною мудрістю, яку нам в спадок залишили предки. Можливо, саме вона порятує нас у складний час втрат, зневіри і   розчарувань.
Досить згадати сиву українську легенду.
Жив у далекому селі старий чоловік. Мав пусту хату, і, щоб не померти з голоду, ходив по людях просити милостиню. Внадився він до однієї жінки. Стане під хвірткою і чекає, доки пригостять його пиріжком чи шматком сала. Один раз вийшла жінка, подала запечений шматок м'яса. А чоловік у відповідь каже: "Що даєш, то все собі".
Не зрозуміла слів господиня, махнула рукою. Наступного разу все повторилося, і ті ж слова старцем мовлені. Знову і знову приходив чоловік і говорив те ж саме. Набрид він жінці. Щоб здихатися жебрака, напекла вона пирогів з отрутою і пригостила чоловіка. Той, нічого не підозрюючи, приніс в свій дім їжу, але не встиг посмакувати. На порозі -  два мисливці. Кажуть, заблукали, діду, втомилися. Пригости, чим маєш. Дід пироги розклав. Наїлися їх мисливці, і спочили назавжди. Виявилося, що ті померлі були синами  господині, яка пирогами пригостила. Тоді вже і слова дідові до неї дійшли.
"Що даєш, то все собі".
Ми бажаємо Вам, шановні наші читачі, завжди пам'ятати глибокі дідові слова, якими віками керувалися і керуються більшість українців. Бо немає більшого в світі людського покликання, як прийти на допомогу, виручити з біди, благодіяти, перемогти злість, заздрість, жадність.
Бажаємо повного надії і любові життя!

Будьмо!

Наступна
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ