З початку року 8 агровиробників Львівщини отримають гранти від урядового проекту «єРобота»

За матеріалами інтернет-видань 13.04.2023 252
З початку року 8 агровиробників Львівщини отримають гранти від урядового проекту «єРобота»

Загалом з початку дії урядового проекту «єРобота» 47 виробників агропромислового комплексу Львівщини отримали право на одержання грантів в сумі 149,1 млн. грн. Повідомив  Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
За словами директорки департаменту Тетяни Гетьман, цьому передувала значна робота. Були організовані виїзні зустрічі з аграріями в районах області, у ході яких  презентовані державні та обласні програми підтримки.

«Безпосереднє спілкування дає можливість детально роз’яснити переваги грантів, що на сьогоднішній день є альтернативою кредитним ресурсам», - зауважила очільниця департаменту.

Вона додала, що з початку цього року погодження на грантову підтримку отримали 8 суб’єктів господарювання. З них  - два   фермерські господарства, що займаються розведенням великої рогатої худоби та залучають кошти на розвиток власного бізнесу. Програма передбачає грант у розмірі до 150,0 тис. грн. при створені одного робочого місця та до 250,0 тис. грн при створенні двох робочих місць.  І шість суб’єктів  агросектору  мають заявки на одержання гранту за програмою «Новий рівень» на загальну суму 31,9 млн. грн. Це підприємства м’ясо та молокопереробної, кондитерської, жироолійної галузі, а також перероблення та консервування фруктів і овочів. Програма передбачає гранти до 8 млн. грн. на придбання обладнання при умові створення не менше 25 робочих місць.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ