З початку сезону цукроваріння Тернопільщина виготовила на 25 тис. тонн цукру більше, ніж за аналогічний період

За матеріалами інтернет-видань 25.10.2023 342
З початку сезону цукроваріння Тернопільщина виготовила на 25 тис. тонн цукру більше, ніж за аналогічний період

За повідомленням Володимира Труша,  голови Тернопільської ОДА, аграрії краю завершують збір пізніх сільськогосподарських культур. Вони вже повністю зібрали гречку, соняшник та сою.
Продовжують збирати цукрові буряки та кукурудзу.  Урожай солодких коренів становить понад 700 тисяч тонн , кукурудзи -  понад 280 тисяч тонн збіжжя.
До завершення добігає сівба озимих - 95%.
Також триває сезон збирання та переробка цукрових буряків врожаю 2023 року.
4 цукрові заводи, що функціонують на території області, переробили майже 600 тисяч тонн культури.

"На сьогодні кожне підприємство перевиконало заплановану норму:
- Чортківське виробництво на 111%;
- Хоростківське виробництво на 120%;
- Козівське виробництво на 126%;
- Збаразьке виробництво на 112%.

 

Від початку сезону цукроваріння було виготовлено майже 76 тис. тонн цукру, що на 25 тис. тонн більше, ніж за аналогічний період минулого року", - підкреслив Володимир Труш.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ