З початку Великої війни Україна конфіскувала в рф активів на 15 мільярдів гривень

За матеріалами інтернет-видань 17.08.2024 121
На зображенні може бути: 2 людини та текст
   Ділимося гарними новинами. З початку повномасштабного вторгнення Україна конфіскувала російських активів щонайменше на 15 млрд грн.
    Серед них – майно російських олігархів Дерипаски, Ротенберга, Гінера, Шелкова, Євтушенкова, активи зрадників та пособників росіян Богуслаєва, Балицького, Сальдо, януковича та ще десятків підсанкційних осіб.
   Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
    Фонд держмайна на запит Центру Протидії Корупції повідомив, що вже отримав у своє управління 1 175 об'єктів.
   Балансова вартість цих активів становить 13, 5 млрд грн. Крім того, Фонду були передані ще 686,5 млн грн на банківських рахунках, а також права вимоги на 40,9 млн грн.
   Серед найбільших активів:
✅ Миколаївський глиноземний завод і ще низка активів російського мільярдера Дерипаски;
✅ один із провідних виробників газобетонних виробів в Україні - ТОВ "АЕРОК", який належав підсанкційному російському олігарху Молчанову;
✅ 100% частки в статутному капіталі ТОВ "Вінницький авіаційний завод", "Вертольоти МСБ", 90,1% компанії "Страхова компанія Мотор-Гарант" та ще трьох компаній, які належать Богуслаєву, та понад 630 млн грн;
✅ столичний ТРЦ Ocean Plaza, який належав підсанкційним російським братам-олігархам Ротенбергам та їхнім бізнес-партнерам;
✅ "ПентоПак Україна", що належав російсько-грецькому олігарху Саввіді. Його вже продали на відкритому акціоні за 103 млн доларів.
   Крім цього, конфіскували сотні інших обʼєктів рухомого і нерухомого майна, резиденцію Межигір'я, частки в статутних капіталах десятків юридичних осіб. Щоправда чимала частина з цих активів поки що знаходиться на тимчасово окупованих територіях.
   Ці всі результати стали можливими завдяки санкційному механізму, розробкою якого у 2022 році займався ЦПК разом з партнерами у владі та громадському секторі.
Далі — більше. Ціль — конфіскувати у загарбників-росіян заморожених на Заході 300 млрд доларів.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ