З полону звільнені 215 захисників України, з них 108 - бійці «Азову» і 10 - іноземці

Григорій Давиденко 22.09.2022 452

 

 

     У неділю 18 вересня за участі президента Туреччини Ердогана з рф узгоджена операція обміну полоненими. У рамках цього обміну вдалося звільнити 215 українських захисників, серед них 10 іноземців. За них росії повернули кума путіна віктора медведчука і 55 полонених російських окупантів. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в ефірі телемарафону:

  - Ми звільнили з російського полону 215 наших людей, серед яких 124 - офіцери. Серед тих, кого звільнили, 108 бійців "Азову". Герой України Євгеній Бова. Герой України Лев Пашко. Герой України Денис Прокопенко. Дмитро Козацький – знаменитий Орест, фотограф з «Азовсталі». Микола Кущ і Костянтин Нікітенко. Катерина Поліщук (Пташка), Марʼяна Мамонова, Валентина Зубко, Яна Шумовецька, Зоряна Репецька, Анастасія Черненька. Загалом 215 героїв.

Щойно завершився обмін. Ми повертаємо додому наших людей. Це однозначно перемога для нашої держави, для всього нашого суспільства. А головне – для 215 родин, які зможуть побачити своїх близьких у безпеці. Ми памʼятаємо про всіх наших людей і намагаємось врятувати кожного українця. У цьому сенс України, наша сутність, цим ми відрізняємось від ворога. Ми цінуємо кожне життя! І обовʼязково зробимо все, щоб врятувати усіх, хто перебуває в російському полоні.

      Серед звільнених також прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, тероборонівці, митники, цивільні. Зокрема, Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з "Азовсталі" – вони вже перебувають у безпеці. 

Це результат особистих домовленостей президента України з президентом Туреччини Ердоганом.

Зокрема, 5-ро українських командирів перебувають в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки Ердогана.

      Крім того, серед звільнених "азовці" Микола Кущ (Фрост) і Костянтин Нікітенко (Фокс), яких окупанти хотіли стратити. Колишній командир "Азову" Андрій Білецький повідомив:

     - Щойно мав розмову по телефону з Денисом Прокопенком, Калиною та Апісом — усі мають бойовий настрій та навіть рвуться до бою. Це чергове підтвердження, що АЗОВ - СТАЛЬ. Наразі хлопці вже на волі, але в третій країні, куди прибули згідно із домовленостями про обмін. Деякий час перебуватимуть там. Головне вже сталося — вони на волі та живі.

   Приємно, що стався такий масовий обмін. В застінках рф перебуває ще значне число українських військовополонених, які вийшли за наказом Верховного головнокомандувача з "Азовствлі". Україна готова до їхнього та полонених інших частин обміну, але рф не прагне швидко повернути своїх полонених, яких вже кілька тисяч.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ