Із трьох «зашкварених» суддів ВККС рекомендувала звільнити лише Ступака з Кривого Рогу

За матеріалами інтернет-видань 04.03.2024 426
На зображенні може бути: 1 особа та текст «цпк_ суддя, яка танцювала пịд шансон за мсяць до вторгнення рф, отримала зелене светло вi̇д BKKC»
   Джнрело: Центр Протидії Корупції, сторінка ФБ.
   В січні 2022 року, за місяць до повномасштабного вторгнення, у соцмережах з’явилась новина про те, що судді Шевченківського суду міста Запоріжжя на корпоративі співали і танцювали під тюремний шансон.
Щось там про "кольщик, наколи мне домик у ручья… чтобы от него портной судья не отгородил меня решёткою".
  ⭕ Серед тих суддів, як повідомляли, була і суддя Наталія Звєздова (на фото).
   Минулого тижня вона проходила оцінювання у Вищій кваліфкомісії суддів (ВККС) і отримала зелене світло. Про танці під шансон на співбесіді не говорили, зате було багато питань щодо майна Звєздової та її сім’ї.
Зокрема, суддя кілька років поспіль не вказувала грошові активи. А ще продала будинок... втричі дешевше за його ринкову вартість. Пояснила, що це була описка нотаріуса.
Зрештою, попри чимало запитань, члени ВККС визнали суддю Звєздову такою, що відповідає посаді.
⭕ Такий же вердикт почув і суддя Києво-Святошинського суду Олександр Гришко. Суддю запитали, як так вийшло, що у червні 2018 року він захистив кандидатську дисертацію, яку виконав одноособово. А вже через кілька місяців видав монографію, автором якої став суддя... та його науковий керівник.
Дисертація і монографія - збігаються слово в слово. Суддя не зміг відповісти, чи брав його науковий керівник в написанні дисертації. Гришко не зміг відповісти, за чиї гроші була видана монографія, хто отримував доходи від продажу.
Тим не менш, попри такі показові моменти, суддю Гришка... визнали доброчесним.
⭕ Водночас ВККС визнала, що суддя Дзержинського суду міста Кривого Рогу Сергій Ступак не відповідає займаній посаді і може бути звільнений.
Втім, остаточні рішення щодо всіх трьох суддів ухвалюватиме Вища рада правосуддя. А там поки не поспішають розглядати відповідні питання.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ