З Всесвітнім днем шоколаду, друзі!

Марина Бабич 11.07.2023 423
З Всесвітнім днем шоколаду, друзі!

Є такий давній зарубіжний фільм (2000 року) "Шоколад". На мій погляд, у ньому геніально зіграно все: жіночі спроби підприємництва, закритість більшості людей від чогось нового у житті, проблема різниці соціальних статусів, не відповідність бажань і можливостей. І все це під солодким смаком шоколаду. Головні герої - Джонні Депп і Жульєт Бінош - створили неймовірну атмосферу прийняття всього того, що посилає нам новий день. Як би ми не втікали від прийдешнього, воно наздоганяє і вимагає втручання і рішень.
Про цю кінострічку я згадала, дізнавшись, що 11 липня - Всесвітній день шоколаду. І  шоколадна магія фільму проявилася сама собою.
Всі, хто сьогодні відсвяткував день ласим шматочком шоколаду, скажуть, що після його споживання покращується настрій і  приходить відчуття щастя. Науковці теж стверджують, що в шоколаді є елементи, які сприяють психологічному відновленню. Причому, темні сорти шоколаду вважаються королями ендорфінів, так званих гормонів щастя. Задоволення, яке охоплює людину, просто безмежне. І воно настільки потужне, що здатне, за словами експертів, сповільнювати навіть процеси старіння.
В одному офісі перед роботою був заведений звичай: вранці один одного пригощати шоколадними батончиками. І робота ладилася, і загальна аура робочого приміщення світилася доброзичливістю. До речі, шоколад не обов'язково повинен був бути з'їденим, просто сама плитка на робочому столі змінювала відношення до роботи і надихала на продуктивність. Можливо, я трохи перебільшую.  Але впевнена, що шоколад має підсвідому дію на нас, як очікування неймовірного кайфу і задоволення.
Шоколад виготовляють із какао - бобів. Їх смажать, лущать, з них давлять масло. В ідеалі до порошку та масла з какао додавати нічого і не варто, щоб отримати справжній шоколад. За своєю поживністю медики розглядають какао як функціональну їжу. Вона  корисна для покращення роботи мозку, пам’яті та уважності. Особливо тим людям, хто мало спить.
Іще одне: якісний шоколад - не дешевий. Можна купити, або самому спробувати зварити. До того ж, як це робити, інтернет підкаже. А краще подивитися, як це вправно робила чарівна героїня фільму "Шоколад".
Шоколадного настрою і тихого вечора вам бажає газета "Фермер Придніпров'я"!



 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ