За добу рятувальники Дніпропетровщини загасили 30 займань

Марина Бабич 06.04.2024 310
 За добу рятувальники Дніпропетровщини загасили 30 займань

За повідомленням Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, в Дніпропетровщині зберігається негативна тенденція виникнення пожеж у природних екосистемах.
Громадяни, всупереч вимогам правил пожежної та екологічної безпеки, масово спалюють сміття та залишки сухої рослинності на власних присадибних ділянках та навколо них, а також необережно поводяться з вогнем під час перебування на природі.
Впродовж  доби, що минула, вогнеборці загасили 22 займання сухої рослинності та 8 пожеж, де осередком було сміття. Загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 31 га.
Додамо, що у селі Олександрівка Слобожанської селищної територіальної громади Дніпровського району сталася масштабна пожежа в екосистемі. Окутане сірим димом Лівобережжя Дніпра налякало мешканців Правого берега. Суха рослинність горіла на площі 2 га. На щастя, серед людей загиблих і травмованих немає, чого не скажеш про постаждалу флору і фауну.


Рятувальники просять населення не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на природі.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ