За добу ЗСУ вразили 20 ворожих об'єктів і 4 ЗРК, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 10.10.2022 428
На зображенні може бути: 1 особа
       Слава Україні! Триває двісті двадцять дев'ята доба героїчного спротиву Українського народу масштабному вторгненню рф.
Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, концентрує зусилля на спробах зірвати контрнаступні дії Сил оборони на окремих напрямках, продовжує наступальні дії в Бахмуті та Авдіївці.
Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій та ліній на окремих напрямках та проводить повітряну розвідку.
      Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни, він наносить удари по критичній інфраструктурі та житлових районах.
Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України. До прикладу, протягом минулої доби окупанти завдали 10 ракетних та 19 авіаударів, здійснили понад 90 атак МЛРС.
Як наслідок, за минулу добу постраждала інфраструктура та мирне населення понад 30 населених пунктів. Серед них - Запоріжжя, Слов'янськ, Новобахмутівка, Сіверськ, Білогорівка, Нікополь та Благодатівка.
        Ворог застосував сім зенітних керованих ракет, щоб атакувати Запоріжжя. Знову постраждала критична інфраструктура міста та домівки мирних жителів.
Ситуація на Волинському та Поліському напрямках суттєво не змінилася.
Ворог обстріляв на інших напрямках:
на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Попівка, Старикове, Ворожба, Янжулівка, Миропілля;
на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та ракетної артилерії, в районах населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Малі Проходи, Вовчанськ, Кам’янка, Дворічна та Гринківка;
на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та ракетної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення, зокрема, в районах населених пунктів Першотравневе, Сіверськ, Макіївка, Новогорівка, Стельмахівка, Терни, Торське та Заріч хне. Також в районі населеного пункту Сватове ворог підірвав залізничні та дорожньо-мостові переходи;
на Бахмутському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та ракетної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення, зокрема, в районах населених пунктів Роздолівка, Серебрянка, Білогорівка, Верхньокам'янське, Зайцеве, Красна Гора, Соледар. Крім того, окупанти замінували ділянку в районі Берестове;
на Авдіївському напрямку - танки, міномети, ствольна та реактивна артилерія обстріляли райони населених пунктів Авдіївки, Кам'янка, Водяне, Первомайське, Піски, Краснохорівка та Маріанка.
У Новопавлівській та Запорізькій областях внаслідок пожежі пошкоджено понад 20 населених пунктів. Зокрема, Вугледар, Новопіль, Шахтарське, Малі Щербаки, Велика Новосілка, Малинівка та Мала Токмачка.
На Південному Бузькому напрямку зафіксовані ворожі обстріли в районах понад 25 населених пунктів уздовж всієї лінії зіткнення. Біля Дудчана ворог завдав ударний БПЛА. Загалом окупанти склали до 30 БПЛА в напрямку повітряної розвідки.
        Ситуація критична в 127-му стрілецькому полку так званого 1-го армійського корпусу. Поспішно сформований полк, рішенням командувача 49-ї армії, негайно перевели на першу лінію бойових дій у Херсонській та Миколаївській областях. Родичі мобілізованих військовослужбовців підготували звернення до правоохоронних органів рф про значні втрати та бездіяльність військового командування. У підрозділах тривалі перебої з водою та їжею. Військовослужбовці, в кращому випадку, укомплектовані старовинними засобами захисту, що призводить до численних жертв
         За минулу добу підрозділи Сил оборони відбивали ворожі атаки в районах населених пунктів Озарянівка, Кам'янка, Первомайське та Невельське.
Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 24 удари. Підтверджено пошкодження 20 областей концентрації озброєння та військової техніки, а також 4 зенітних ракетних систем ворога. Крім того, за попередню добу українські підрозділи протиповітряної оборони збили 1 літак Су-25, 3 БПЛА та 3 керовані повітряні ракети Х-59.
Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо! Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ