За два місяці 2022 року у Дніпропетровщині чадним газом отруїлося 40 осіб

Марина Бабич 13.12.2022 336
За два місяці 2022 року у Дніпропетровщині чадним газом отруїлося 40 осіб

За жовтень і листопад 2022 року до Дніпропетровського Центру  лікування гострих отруєнь надійшла 41 людина, яка постраждала від чадного газу. Повідомив завідувач Центру лікування гострих отруєнь Олександр Михайленко.
За його словами, статистика далеко не втішна, оскільки за 9 місяців 2022 року зафіксовано 140 постраждалих. А за 2 місяці вже 40 отруєних чадним газом.
Як зазначає Олександр Михайленко,  причинами отруєнь є той факт, що люди частіше всього використовують прилади для опалення кустарного виробництва. Чадний газ важчий за повітря, опускається донизу. Запаху немає. Першими  симптомами  отруєння є запаморочення, головний біль, нудота, блювота. Навіть домашні тварини можуть відчувати блювоту через чадний газ, - говорить лікар.
У разі поганого самопочуття варто провітрити оселю і перевірити вентиляційні канали та димоходи.
Головний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту та ліцензування  Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області Сергій Качан зазначив, що порушення правил пічного опалення, користування електроприладами призводить до тяжких наслідків і масштабних пожеж. З початку року у житловому секторі сталося понад 2 тисячі пожеж. З них 223 - через порушення правил безпеки при пічному опаленні та електроприладами. Внаслідок чого загинуло 18 осіб.
Приміром, 26 листопада 2022 року у Знаменівці Новомосковського району Дніпропетровщини загинуло двоє людей через необережне поводження з вогнем при пічному опаленні  приватного будинку, а 24 листопада у Новомосковську в результаті роботи генератора у квартирі отруїлося чадним газом 4 осіб.
Дбайте про тепло  у своїй оселі, але із дотриманням правил пожежної безпеки, - попереджають рятувальники та лікарі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ