«За один бій я знищив два рашистські танки Т-72 та два БМП»

За матеріалами інтернет-видань 15.05.2022 528

 Неподалік одного із Змієвих валів  бійці 114 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ зупинили наступ танкової колони російських окупантів. Вона  проривалася убік Житомирської траси через селище Дмитрівка. Тут ворогів знищили наші захисники. Повідомила Територіальна оборона ЗС України.
 Так співпало, що на Змієвих Валах боєць на псевдо «Змій» зарекомендував себе як влучний стрілок. Йому 20. І він став до бою наступного ж дня після російського вторгнення. За фахом - програміст.

«Всього за бій мною було знищено два рашистські танки Т-72 та два БМП», - сказав Змій.

На запитання: «Що  більше подобається - програмувати чи стріляти з гранатомета?», боєць без роздумів відповів: «Звісно що - стріляти з гранатомета по російських загарбниках!».  

Відомо, Змієві вали  - це легендарні оборонні укріплення. Перша згадка про них -  в українських казках. Богатир приборкав лютого змія - запряг шкідливе чудовисько в плуг і зорав від Києва до Чорного моря гігантські борозни. Вони  до цього дня існують і звуться Змієвими валами. Якими б міфами не обросли ці легендарні укріплення, наша сила у таких бійцях, як "Змій". Воїнові підкорилися історичний час, всепам'ятаюча земля і небесний простір.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ