За знищення «Мрії» відповість... стрілочник

За матеріалами інтернет-видань 29.07.2023 416

   Тепер стрілочником визнали Гстомельського - ексдиректора ДП "Антонов" Сергія Бичкова.

   Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора ДП "Антонов" за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).
Мрія
Як повідомляє Офіс Генерального прокурора, екскерівник держпідприємства неналежно виконував свої службові обов'язки щодо забезпечення збереження майна, бо літак АН-225 "Мрія" своєчасно, до початку повномасштабного військового вторгнення рф на територію України, не було транспортовано з небезпечної зони – аеродрому АТП "Антонов" у смт. Гостомель Київської області.

А екс-заступник міністра оборони у листі президенту пише, що на переконання слідчих, він був обізнаний про майбутнє вторгнення мало не з листопада 2021 року!

У Офісі Генерального прокурора явно не сумніваються, що про майбутнє вторгнення рф 24 лютого 2022р. в Україні точно і заздалегідь знали мало не всі.

   Ну, крім хіба президента України Зеленського, який у січні 2022 просив нас не панікувати та критично оцінювати інформацію про можливе вторгнення росії до України.

Чи міністра оборони Резнікова, який 20 лютого 2022р. вважав недоречними розмови про те, що повномасштабний напад Росії на Україну може бути "завтра-післязавтра".

   Цікаво, що розповідають президенту Зеленському правоохоронці під час доповідей теплими липневими днями про ці справи?

Доводять, що притягаючи до відповідальності "стрілочників", захищають його від майбутньої відповідальності?

   А на мою скромну думку, навпаки, створюють дуже небезпечний, як кажуть, "прецедент".

   Бо якщо у суді буде доведено, що посадовці рівня замміністра і керівника держпідприємства "точно і завчасно знали" про вторгнення рф, то всі посадовці, хто вище і поготів.

А виявити недбалість і порахувати потім збитки буде нескладно.

   ФБ автора.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ