Задля майбутніх поколінь - залишімо прибережні смуги незайманими!

За матеріалами інтернет-видань 05.04.2024 382
Задля майбутніх поколінь - залишімо прибережні смуги незайманими!

Українська природоохоронна група

   З початком польового сезону дика природа йде під плуг. Так і сталося з ділянкою біля сіл Тутовичі та Нетреба на Рівненщині. У березні аграрій розорав землі між річкою Горинь та її старицею. Для обох річок прибережна захисна смуга, де заборонене розорювання, становить 50 м. За словами місцевих, ці землі роками використовувались як сінокоси (мовою аграріїв, «простоювали»).

   Розорювання сягає аж під саму воду. І це незаконно!

   Правоохоронці мають знайти винних: чи землевпорядника, який не помітив водойми та не вніс обмеження щодо користування землею в документи; чи фермера, який розорав більшу площу, ніж мав за документами (а це кримінальна відповідальність); чи розпорядника землі — Сарненську міську раду, яка замовила розробку проекту землеустрою на всю ділянку між річкою та її старицею, аби отримати більшу орендну плату.

   За законом, Держекоінспекція має провести обстеження розораної прибережної захисною смуги (це її прямі повноваження) та нарахувати збитки.

   Нагадуємо, що цілями Водної стратегії України на період до 2050 року є визначення на місцевості прибережних захисних смуг, їхня охорона та відновлення. За цією Стратегією, до 2030 року частка ріллі України з 56,8% має зменшитися до 47% від площі України. Є підозра, що ці грандіозні плани так і залишаться планами, враховуючи обсяги продажу природних територій на земельних торгах, якість земельної документації та плани Мінагрополітики.

   Усі необхідні звернення вже надіслані, чекаємо на реакцію та дії. Людина, яка нищить своїх союзників на планеті Земля - річки і незайману природу - нищить умови життя власних нащадків.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ