Загиблий від артобстрілу, викриття псевдоволонтерки та інші новини Дніпра і області 27 березня

За матеріалами інтернет-видань 27.03.2024 432

 

27 березня, Дніпро. Суспільне Дніпро

Оперативні новини Дніпра та Дніпропетровської області за 27 березня 2024 року читайте в хроніці подій від редакції Суспільне Дніпро.

Бійці Нацгвардії з Дніпропетровщини розповіли про службу, поранення та рідних

26 березня Національна гвардія України відзначила десяту річницю свого створення. У 2014 році військове формування одними з перших зупиняли російські атаки, а згодом ― повномасштабне вторгнення РФ. До річниці Суспільне розповідає дві історії бійців з Дніпропетровщини. Вони пішли служити навесні 2022 року. До того Євген працював на м’ясній фабриці, а Олександр — провізором. Разом захищали Серебрянський ліс на Луганщині.

Що їх мотивує та надає сил після поранень повертатися на службу – вони й повідали кореспондентам Суспільного.

 

Сили ППО знищили крилату ракету на Дніпропетровщині

Близько 16:10 27 березня військові ПвК "Схід" знищили крилату ракету в Дніпровському районі області, повідомили в Повітряному командуванні.

 

Артобстріл Нікополя військами РФ: загинула людина

Вдень 27 березня військові атакували Нікополь на Дніпропетровщині. Внаслідок артобстрілу загинув 55-річний чоловік.

 

На Дніпропетровщині створили рекордний кептар

На Дніпропетровщині встановили національний рекорд — найбільший святковий вишитий кептар. Його презентували на конференції, присвяченій розвитку легкої промисловості.

Ширина виробу – 2 м і 90 см, довжина – 3 м і 55 см, вага – майже 30 кг. Над його створенням понад місяць працювали пів сотні майстринь зі Львова, Києва, Дніпра, Чернігова, Хмельницького. Долучилися і переселенки.

 

У Кам'янському завершили опалювальний сезон

Через сприятливі погодні умови у Кам’янському на Дніпропетровщині завершили опалювальний сезон, повідомили у Міненерго.

 

На території однієї з підстанцій Дніпропетровщини виявили безпілотник – Міненерго

На території підстанції у Дніпропетровській області виявли БПЛА, повідомили у Міненерго. Персонал вивели за межі підстанції та викликали ДСНС. Дрон прибрали з території підстанції.

 

На Дніпропетровщині відновили електропостачання для понад 2,8 тисячі родин

Впродовж доби, 26 березня, енергетики Дніпропетровщини відновили електропостачання для понад 2,8 тисячі родин, чиї оселі були знеструмлені внаслідок обстрілів. Нині без електропостачання залишається ще 68 домівок.

 

У Павлограді планують перейменувати 24 топоніми

19 вулиць та п'ять провулків планують перейменувати у Павлограді на Дніпропетровщині. Наразі у місті розпочинають громадські обговорення.

Свій варіант можна подати у письмовій формі до відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Павлоградської міської ради — кабінет 100, вулиця Соборна, 95. Або ж на електронну почту: arhitektura_pvlg@ukr.net. У повідомленні необхідно зазначити прізвище, ім'я, по батькові та адресу. Анонімні пропозиції не розглядатимуть.

 

Трьох жителів Кам'янського підозрюють у шахрайстві

Трьох жителів Кам'янського, що на Дніпропетровщині, підозрюють у шахрайстві. За даними прокуратури, вони ошукали понад 20 людей з різних регіонів України на майже 1,2 мільйона гривень, продаючи неіснуючі товари.

 

Війська РФ атакували Нікопольщину з артилерії

З пів десятка снарядів випустили війська РФ на Нікопольщину у ніч на 27 березня. Під ударом були Червоногригорівська та Мирівська громади. Загиблих та поранених немає.

На Дніпропетровщині повідомили про підозру 30-річному чоловіку, який "замінував" власний будинок

У Кам`янському районі Дніпропетровщини слідчі повідомили про підозру 30-річному чоловіку, від якого надійшло повідомлення про начебто мінування будинку.

Про це йдеться на сайті обласної поліції.

За повідомленням, підозрюваний посварився з дружиною, образився на неї та зателефонував до поліції, сказавши, що його власний будинок заміновано.

За вказаною адресою виїхали правоохоронці, обстежили приміщення домоволодіння та прилеглу територію. Вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявили.

Згодом поліцейські встановили причетного до хибного виклику та вилучили у нього мобільний телефон, з якого й надійшло повідомлення.

Фігуранта підозрюють у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження обʼєктів власності (частина 1 статті 259 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Привласнила майже 1 млн грн допомоги ЗСУ: правоохоронці Нікопольщини та СБУ провели обшуки у помешканні псевдоволонтерки

Поліція Нікополя задокументувала діяльність псевдоволонтерки. Підозрювана була адміністраторкою одного з популярних Нікопольських каналів у месенджері. Ймовірна аферистка привласнила благодійні внески, які люди донатили на військове спорядження, автомобілі та дрони для ЗСУ.

Про це йдеться на сайті поліції Дніпропетровщини.

За повідомленням, 24-річна жителька Києва була адміністратором одного з популярних нікопольських каналів у месенджері й неодноразово організовувала збір коштів для допомоги українським військовим. Перерахунок коштів громадяни здійснювали на її банківські картки. Після закриття збору частину надісланих донатів жінка витрачала на власні потреби.

Правоохоронці провели обшук у помешканні фігурантки та вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, гроші. Їй повідомили про підозру за частиною 3 статті 201-2 Кримінального кодексу України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ