Захисні споруди Дніпра: в якому вони стані?

Марина Бабич 16.12.2021 379

За повідомленням ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області, фонд захисних споруд Дніпропетровської області складається зі сховищ та протирадіаційних укриттів. Вони призначені для збереження життя працюючого населення на територіях підприємств, установ, організацій. І у разі небезпеки це  єдине місце захисту населення.

15 грудня представники Головного управління перевірили  стан утримання сховищ та споруд подвійного призначення у Дніпрі. Зокрема, рейдова група перевірила сховище на території коксохімічного виробництва  ПрАТ «ДМЗ» та укриття на станції «Дніпровський метрополітен».

Сховище Дніпровського металургійного заводу призначається для укриття працюючої зміни підприємства. Захисні властивості споруди дають змогу укриватися в ньому протягом 2 днів.

Комісія перевірила стан утримання сховища, системи життєзабезпечення, фільтровентиляції, механізми задраювання та герметизації.

Мешканці, які проживають у 500-метровій зоні від станцій метро, а також пасажири можуть тимчасово укриватися в станціях комунального підприємства «Дніпровський метрополітен». Дане укриття пристосоване у випадку артилерійських обстрілів або бойових дій.

За результатами огляду, сховища перебувають у придатному стані для користування та мають справні системи.

Для зручності інформування населення про можливість укриття у захисних спорудах на сайті Головного управління розміщена інтерактивна карта захисних споруд.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ