Заходу не уникнути більш активної участі у війні з терористичною рф

За матеріалами інтернет-видань 13.06.2023 291

   Судячи з того, що одразу після підриву Каховськоі ГЕС росіяни замінували хімзавод "Кримський титан" в окупованому Армянську, у них уже є цілий список об'єктів.

   Перед нами найнебезпечніша, мабуть, за всю історію людства, зграя бісів. Яка за масштабами наслідків може переплюнути усі війни 20 століття. Який там Шикльгрубер?

  Найбільше дістається Путіну»: українська карикатура про війну з Росією -  Geneva Solutions

Таке враження, що рашистська влада просто ненавидить людство як вид. росіян – також. З точки зору перспективи, путін для них не лідер, він для них кат, за фактом.

   Чи є у Заходу реальні дієві механізми, як упередити можливі подальші катастрофи, пов'язані із замінуванням об'єктів – питання.

   Думаю, тепер частина лідерів зрозуміли свою системну помилку. Яка полягає у тому, що після розвалу Радянського Союзу вони якраз дозволили росії розвиватись, не помітивши прагнень реваншизму. В результаті, Захід піддався на глобальний підступний обман, довжиною у понад 20 років. Як тільки росія почала отримувати надприбутки від енергоресурсів, вона їх тут же стала витрачати на підготовку до війни.

   А мотивів для так званих занепокоєнь у Заходу було більше, ніж достатньо. Навіть, оця фраза путіна "після Ганді нема з ким і поговорити". Це ж був прямий посил. Маю на увазі те, як це було сказано. Можна продовжити список – після Чингісхана, Нерона, Берліоза.

   Врешті-решт, все дійшло до того, що рашисти, які оголосили метою цієї війни у тому числі "десатанізацію", доводять усьому світові своїми діями зараз прямо зворотнє. Що сатана завжди з ними. Як і свято. Сатана і є їхнім святом.

   Усі помітили досить стриману реакцію західних лідерів та організацій на підрив росією Каховської ГЕС.

Не думаю, що це через те, що у когось є сумніви відносно того, хто здійснив цей злочин (маю на увазі заяви про необхідність розслідування). Тим більше, що була чітко озвучена ствердна думка про те, що підрив здійснили зсередини.

Думаю, що така досить стримана реакція на катастрофу свідчить про відсутність розуміння того, а чим конкретно може відповісти Захід. На рівні дій.

   На Заході продовжують грати з путіним у шахи (з точки зору довгостроковості результату), в той час, як він в потрібний йому момент просто згрібає фігури з шахівниці.

   Ніхто не каже, що потрібно відміняти правила та процедури. Але треба розуміти, що росія не живе в такій логіці та системі координат. Прямо навпаки – живе в системі антиправил.

   Досить довгий час в Україні та на Заході, передбачаючи можливий розвиток подій у рф, дивилися на росіян з точки зору своєї логіки та екстраполювання уявлень через власні політичні системи. На Заході – так точно (маю на увазі багаторічні ставку на економічну співпрацю як запоруку не війни). Що стосується громадян, то росіяни давним-давно втратили у своїй власній країні будь-яку суб'єктність. В той час, як в Україні, як і само собою на Заході (хоча там інституції відіграють системоутворюючу функцію), владі цю суб'єктність ще треба заслужити, щоб спочатку отримати, а потім не втратити.

   А значить – посилатися на логіку та об'єктивні процеси є непрацюючим підходом. Сприйняття росією власного народу як маси дозволяє експлуатувати тему величі, яка й стала однією з передумов війни.

   Прочитала, що комітет держдуми з оборони погодив проєкт про призов на військову службу громадян із судимостями. Можна подумати, вони й до цього не кидали зеків на війну, без будь-якого закону.

Але такі кроки свідчать про те, що мобілізація зростатиме. Не виключено, що до рівня введення воєнного стану. Ну а паралельним процесом всередині країни будуть йти табори та гулаг.

   І при цьому храм при міноборони рф. По суті, сублімація російської свідомості з усіма її комплексами, накопиченими за попередні сто років. Архетипістам (Юнгу, приміром) було би зараз неймовірно цікаво працювати, могла б вийти гарна робота.

   Все ж, повертаючись до того, з чого почала (як може діяти Захід), перш за все, визначитись з тим, що довга, розтягнута у часі війна, містить більше ризиків, ніж надання усієї військової допомоги Україні та чітких безпекових гарантій. Заходу все одно не уникнути більш активної участі у війні.

   "УП".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ