Заходу слід готуватися до розпаду ерефії, - Роман Світан

За матеріалами інтернет-видань 18.05.2024 711
Заходу слід готуватися до розпаду ерефії, - Роман Світан

   Експерти пояснюють, що станеться, якщо росія програє свою битву Україні.

   Президент України Володимир Зеленський заявив, що наші західні партнери бояться програшу росії у війні з Україною, тому що це матиме непередбачувані наслідки для світової геополітики. Водночас на думку президента Володимира Зеленського вони хочуть, щоб Україна також не програла. Він вважає таку позицію абсурдною.

Автор: Максим Качурівський, "Експрес".

Європі не потрібно боятися, а вже планувати майбутній устрій світу без росії

Як саме зміниться геополітика, якщо росія програє цю війну? Про це розповів полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан, передає 24 канал.

Для початку він нагадав, що Радянський союз розвалився після поразки у війні в Афганістані. "Саме тому західним партнерам не потрібно чогось боятись. Необхідно планувати устрій світу, який буде після розпаду Росії, та ухвалювати відповідні рішення", – підкреслив військовий експерт", - заявив Світан.

Наразі західні країни турбує проблема контролю над ядерною зброєю. Після розвалу СРСР контроль над нею зберігся, оскільки цим процесом курувало головне управління міністерства оборони.

"Зараз 12 ГУ МО росії контролює ядерні заряди. Там є висококваліфіковані кадри. Вони чудово усвідомлюють відповідальність перед долею людства – не тільки Росії. Тому потрібно було б призначити комісара з контролю за ядерною зброєю Росії з боку ООН. Це надасть можливість генералам, керівникам 12 ГУ МО, які тримають у своїх руках увесь ядерний боєзапас росії, передати його під контроль цього комісару", - заявив Світан.

Він зазначив, що всі витрати можна фінансувати через міжнародне співтовариство. А старший керівник за статутом російської армії може скласти присягу навіть ООН.

Будь-який начальник, який є старшим за званням, є безпосереднім керівником для будь-кого підлеглого. Тому комісар ООН, на думку полковника запасу ЗСУ, є вищим начальником для генералів 12 ГУ МО, ніж керівник росії.

Танки Росії не зупиняться на межі Європи і НАТО

А от Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський розповів, за яким сценарієм піде кремль, якщо Україна його не зупинить. Про це пише видання Telex.

"Мета москви – не тільки знищити Україну та асимілювати її своїм жорстоким мисленням як суто російську територію. Я думаю, що це загальновідомий факт, що Чехія бачить російський імперіалізм як найбільшу загрозу і ризик для Європи. Чехія підтримуватиме Україну доти, доки це буде потрібно. В інтересах Європи, щоб Україна захищалася, захищалася протистояти російській агресії та повертала собі всю свою територію", - сказав він.

На думку Ліпавського, наразі ніхто не робить для безпеки Європи більше, ніж українці.

"Наївно думати, що якщо росія переможе в Україні, її танки зупиняться біля наших кордонів", - зазначив міністр.

Він також додав, що після Другої світової війни москва включила Центральну Європу в російську сферу впливу. На думку очільника МЗС, одне з найважливіших завдань Заходу, Євросоюзу та НАТО - не допустити повторної спроби москви "викрадення" Європи.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ