Законодавчі нововведення з регулювання експорту зерна можуть ускладнити ситуацію, - УЗА

За матеріалами інтернет-видань 16.11.2023 252
Законодавчі нововведення з регулювання експорту зерна можуть ускладнити ситуацію, - УЗА

Українська зернова асоціація сумнівається в тому, що нові правила експорту агропродукції будуть ефективними і позитивно вплинуть на агроринок. Адже вони не протестовані на предмет ефективності.

"Є сподівання учасників ринку, що нові правила експорту полегшать роботу експортерам, які працюють прозоро і повністю виконують вимоги законодавства щодо повернення валютної виручки від експорту до країни. Втім, поява великої кількості законодавчих ініціатив у парламенті, спрямованих на регулювання експорту зерна, коли ще не відпрацьована система експорту відповідно до нових правил, може ускладнити ситуацію й на так досить зарегульованому ринку зерна та призведе до значного падіння експорту, а відтак і цін на зерно українських аграріїв", - зазначають в УЗА.

На думку фахівців асоціації, є небезпека, що українські аграрії, які вже два роки поспіль страждають через низькі ціни на продукцію та високу вартість логістики через обмежені можливості експорту, можуть збанкрутувати і втратити все. В такому випадку, країна втратить чи не єдину галузь, яка наповнює бюджет в умовах війни та забезпечує країну валютною виручкою.

УКРАЇНСЬКА ЗЕРНОВА АСОЦІАЦІЯ

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ