Мешканки Петриківської громади долучилися до програми захисту своїх прав і можливостей

За матеріалами інтернет-видань 16.11.2023 295
Мешканки Петриківської громади долучилися до програми захисту своїх прав і можливостей

У Петриківській громаді відбулася інформаційна сесія представників «Міжнародного Комітету Порятунку». Ця  гуманітарна організація працює в понад 40 країнах світу та допомагає людям, які постраждали від конфліктів та катастроф, або опинилися у складній кризовій ситуації.
Одним із напрямків дії Міжнародного Комітету Порятунку є програма захисту та розширення прав і можливостей жінок.
Згідно з нею, жінки і дівчата повинні бути обізнаними щодо ризиків гендерно-зумовленого насильства, вміти протидіяти  і ставити  власні бар'єри, а ще дбати про свою безпеку і здоров'я.
Про це йшлося  у молодіжному просторі «Young galaxy»  Петриківки. Тут  присутні жінки отримали відповідні знання і поради. Серед них  - суттєва деталь: жінки та дівчата віком від 14 років можуть отримати комплексні послуги. Йдеться про індивідуальний супровід для постраждалих від насильства дівчат або для жінок, які зіткнулись з ризиками та бар'єрами у сфері захисту, групову психосоціальну підтримку  та рекреаційні активності. Крім того, доступні психологічні, юридичні, медичні консультації.
Така інформсесія має свої переваги, коли у громаді можна вільно і доступно обговорити гендерні питання, дотримуватися принципу рівних можливостей і розвитку особистості.

Петриківська громада

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ