Замах на шахрайське заволодіння 3,8 млн грн агропідприємства за підробленими документами

За матеріалами інтернет-видань 09.08.2024 186
Замах на шахрайське заволодіння 3,8 млн грн агропідприємства за підробленими документами
За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи і третейському судді з Дніпропетровщини.
Їм інкримінують організацію закінченого замаху на шахрайство, вчиненого в особливо великому розмірі, службове підроблення у складі організованої групи та зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 3, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365-2 КК України).
 
За даними слідства, організатор – директор адвокатського об’єднання, розробив шахрайську схему заволодіння грошовими коштами аграрного підприємства. Для цього він залучив підлеглого адвоката, третейського суддю та довірену особу.
Підозрювані реалізовували злочинний план протягом 3 років.
Використовуючи підроблені документи, серед яких договір поруки і рішення третейського суду, ділки зробили директора агрофірми поручителем. Таким чином намагалися змусити потерпілого виплачувати фіктивний борг у сумі 3,8 млн грн.
Однак, завершити свій злочинний намір ділкам завадили правоохоронці.
У ході проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання, в офісних приміщеннях і транспортних засобах підозрюваних правоохоронці вилучили документацію, чорнові записи, комп’ютери, мобільні телефони.
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ