Запобіжник від божевільних ліній кремля на Запорізькій АЕС є, - Огризко

За матеріалами інтернет-видань 06.07.2023 289
 
Від божевільних дій Кремля на ЗАЕС є потужний запобіжник, – Огризко

   Небезпеку ядерної катастрофи через можливий теракт на Запорізькій АЕС можна суттєво зменшити, застосовуючи політико-дипломатичні засоби впливу на кремль. Одним із головних запобіжників для країни-терориста росії є той факт, що внаслідок катастрофи на ЗАЕС її територія може зазнати радіоактивного забруднення.

    Таку думку в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL висловив ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко. Дипломат додав, що тематичного звернення до світової спільноти президента України Володимира Зеленського "цілком достатньо".

   Проте мають бути задіяні і неофіційні шляхи тиску на кремль.

  "Головне – показати світу, хто може бути винуватцем цієї трагедії. І це, на мою думку, є найкращим запобіжником для того, щоб її не сталося. Інших способів я поки що не бачу. Хіба що, окрім прямих попереджень по лінії або спеціальних служб, або червоного телефону, що теж цілком можливо. Про це, звісно, не повідомляють, але в подібних випадках це слід задіяти", – зауважив Огризко.

   Як писав OBOZREVATEL, 4 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що на даху кількох енергоблоків ЗАЕС російські окупанти могли встановити вибухівку. Він припустив, що ворог може імітувати удар по станції, та закликав світову спільноту уважно стежити за діями агресора.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ