Запорізька прокуратура не допустила подвійної приватизації сільськогосподарської землі

За матеріалами інтернет-видань 18.08.2022 312

Прокуратурою встановлено, що у 2019-2020 роках у приватну власність 3-м мешканцям Запоріжжя незаконно повторно надано земельні ділянки на кожного по 2 га для ведення особистого селянського господарства. Водночас з’ясувалося, що громадяни раніше вже реалізували своє право на отримання безоплатно у власність земельних ділянок за вказаним видом використання.
Новомиколаївським районним судом Запорізької області відкрито провадження за позовами Запорізької окружної прокуратури в інтересах органу місцевого самоврядування про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, витребування та зобов’язання повернути на користь територіальної громади земельних ділянок загальною площею 6 га вартістю майже 1,5 млн. грн.

Судовий розгляд триває.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України громадяни України мають право на безоплатну передачу їм із земель державної або комунальної власності земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства площею не більше,  ніж 2 гектара.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ