«Зараз усі сили спрямовані на виживання. На розвиток грошей не залишається», - фермер Володимир Коробкін

Марина Бабич 05.04.2024 462
«Зараз усі сили спрямовані на виживання. На розвиток грошей не залишається», - фермер Володимир Коробкін

У Софіївській громаді Дніпропетровщини працює з 2003 року фермерське господарство Володимира Коробкіна. Тут займаються рослинництвом та надають послуги малим фермерським господарствам району зі зберігання, доробки та відвантаження сільськогосподарської продукції. В обробітку до 200 га землі.
За словами пана Володимира, війна зруйнувала багато планів.  Вплинула на ринок сільгосппродукції, де виросли ціни на закупівлю матеріально-технічних ресурсів, а ціни на зерно знизилися.

"Додаткового кредитування немає,  бо наш регіон був у «червоній зоні». Зараз усі сили спрямовані на виживання… На розвиток, на жаль, грошей не залишається», - констатує Вородимир.

Господарство фермера в числі інших отримало насіння та добрива від Програми USAID АГРО, у межах Ініціативи USAID на підтримку стійкості агросектору AGRI-Україна.

«Завдяки допомозі від Програми USAID АГРО ми безкоштовно отримали добрива, а на початку 2023 отримували посівний матеріал. Це дозволило нам заощадити кошти та планувати посівну. Дуже вдячні за таку допомогу, вона дуже цінна. Увесь процес видачі добрив, організований СК«Зерновий», пройшов на вищому рівні», - підкреслив Володимир Коробкін.

На його думку, проблеми в українському агросекторі вже перестали були проблемами, бо вони дуже масштабні і не швидко вирішуються через ряд причин.

"Ми вже проблеми не називаємо проблемами. Коли обговорюємо, посміхаючись кажемо, що у нас «нові вводні» і обговорюємо, що з цим робитимемо далі. Наразі ми зменшуємо затрати на виробництво, тому що не розуміємо, які далі будуть ціни на зерно і логістика», – розповів аграрій.

У планах - триматися на плаву, хоча б через надання послуг місцевим агропідприємствам зі зберігання, доробки та відвантаження зерна.

«Сьогодні у багатьох фермерів немає складів та можливостей зважити або завантажити зерно. Намагаємося допомагати, іноді навіть безкоштовно. Я вважаю, що можемо в цьому розвиватись – адже є потреба в таких послугах», - поділився думками фермер.

Володимир Коробкін головним великим планом вважає Перемогу. От його треба обов'язково виконати!

"У нас велика аграрна країна. Зараз бюджет країни найбільше поповнюється саме із агросектору. Вірю, що після перемоги миттєво, як цвіт навесні, розквітне агровиробництво і вся Україна», – обнадійливо додав господар, і хай його слова чимскоріш справдяться!

 

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО

 

 

 

 
 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ