ЗАРЕЄСТРУВАТИ АВТОМОБІЛЬ СТАЄ ДОРОЖЧЕ

За матеріалами інтернет-видань 07.09.2023 307

 

РЕЄСТРАЦІЯ АВТОМОБІЛЯ, МОТОЦИКЛА, ПРИЧІПА ДІЙСНО ПОДОРОЖЧАЛА

Тетяна МАРИНКО.

Досі вартість оформлення пластикового свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу становила 312 гривень, тепер же вона збільшилася до 405 грн.

ЯК пояснюють у МВС, реєстрація транспортного засобу (ТЗ) — комплексна послуга, і до її вартості входить кілька складників. Зокрема, потрібно оплатити адмінпослугу — 200 грн, номерні знаки — орієнтовно 93—350 грн залежно від категорії ТЗ і власне свідоцтво. Також окрема плата може стягуватися за послуги банківської установи чи платіжної системи.

З усього вищепереліченого здорожчав тільки бланк свідоцтва. Цю продукцію виготовляє поліграфкомбінат «Україна», він же встановлює на неї ціну. Наголошується, що Головний сервісний центр МВС закуповує бланки і реалізовує їх власникам транспортних засобів під час реєстрації без націнок. Із 9 серпня поліграфкомбінат підвищив вартість цієї продукції на майже 100 гривень, відповідно вона становить 405 грн. Таким чином, тепер, щоб зареєструвати чи перереєструвати авто з видачею номерного знака, треба заплатити 955 гривень, мотоцикла — 727, причепа — 716, мопеда — 698 грн.

Утім, замовляти пластикове свідоцтво не обов’язково. Наприкінці минулого року уряд вніс зміни до постанов, що вдосконалюють процедуру надання деяких адміністративних послуг. Отож із 14 грудня 2022-го власникам транспортних засобів дозволено користуватися електронним свідоцтвом. Його можна безкоштовно оформити на порталі «Дія». Проте в певних випадках без пластикового все ж не обійтися. Наприклад, саме таке потрібне для виїзду з України. Тож власники авто переважно замовляють традиційні документи.

"Сільські вісті" 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ