Засіяні ФГ «Самара» 42 гектари кукурудзи перекультивували рейдери

Григорій Давиденко 05.05.2022 650

 Після блокування озброєними людьми сівби кукурудзи на фермерському лану Олексія Саєнка 28 квітня, на тому ж полі сталися іще два злочини. Голова ФГ «Самара» О. Саєнко повідомив із Новомосковщини:

- Представники ФГ Сантос» 3 травня вдруге не дали змоги досіяти 10 гектарів кукурудзи. Разом із цим вони перекультивували 42 гектари засіяного кукурудзою поля, яке на підставі Держакту використовує моє господарство, і зверху засіяли соняшником. «Самарі» завдані величезні збитки на насіння, добрива, працю трактористів, пальне тощо. На місце злочинів була викликана Нацполіція, подані заяви про усі три злочини.

Як зауважив потерпілий, голова ФГ «Сантос» Іван Слончук стверджує, що після рішення Губиниської селищної ради земля «Самари» розпайована між 9 особами, вони одразу утворили фермерські господарства «Вільне Агро» і «Фірма Агромир» і того ж дня віддали землю йому в оренду. Адвокат ФГ «Самара» Сергій Донець вважає, що це банальне «задвоєння» документів на землю, яке буде скасоване судом:

- Опоненти протиправно блокують роботу ФГ «Самара». Третього травня я подав скаргу на постійні незаконні дії ФГ «Сантос» і бездіяльність правоохоронців заступнику прокурора Дніпропетровської області Руслану Вахітову, він обіцяв вжити передбачені законом заходи.

А народний депутат Денис Маслов направив 4 травня депутатське звернення про рейдерські дії щодо ФГ «Самара» голові Нацполіції Денису Монастирському та генпрокурору України Ірині Венедиктовій. Судове засідання за позовом ФГ «Самара» до Губиниської селищної ради та 9-ти фізосіб «про скасування рішення 1 грудня 2020 р. та визнання права постійного користування землею» призначене на завтра, 6 травня, на 13 годину. Засідання відбудеться в залі судових засідань Новомосковського міськрайонного суду, м. Новомосковськ. Веде справу суддя Оксана Оладенко.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ